Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Създават ново дружество, специално за строежа на комплекс "Черноморец"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:13 / 20.04.2010Коментари (3)3475
© Burgas24.bg
Заради икономическата криза строителството на новия Спортен комплекс „Черноморец" в Бургас се забави значително. Това създаде негативен отзвук сред местната общественост.

Поради тази причина кметът Димитър Николов предлага дейността на едноименния футболен клуб в спортен аспект да бъде разграничена от дейността по изграждане на спортния комплекс и управлението на имота. Това може да стане чрез учредяването на ново дружество, при отделяне на част от имуществото на старото „ПСФК Черноморец" АД, а именно Спортен комплекс „Черноморец". Новото дружество би се занимавало единствено с изграждане, управление и стопанисване на Спортен комплекс „Черноморец", а акционерите в него ще останат същите - Община Бургас и „Петрол Холдинг" АД, при равно участие в капитала - 50 на 50 %.

Предложението на кмета Николов ще се разглежда в местния парламент при предстоящото му заседание на 22 април. Ако то бъде прието, старото дружество няма да се преобразува автоматично, а на кмета ще бъде делегиран мандат да започне преговори в тази посока.

В случай, че другите акционери възприемат предложението, ще се изработи Устав на новото дружество, който ще бъде представен за одобрение в Общинския съвет. В Устава може да се дефинира предмета на дейност на новото дружество, като предложението на Общината ще бъде той да е свързан с изграждане на нов спортен комплекс, съгласно представения вече идеен проект. При всички случаи, последното решение ще бъде на Общинския съвет, който е органът, разпореждащ се с общинското имущество. Ако бъде учредено ново дружество, местният парламент ще трябва да упражни своите правомощия и да предложи кои да са представителите на Общината в управителния му съвет.

Припомняме, че през 2007 г., по време на предишния мандат на управление, Община Бургас внесе под формата на непарична вноска в капитала на дружество „ПСФК Черноморец" АД собствен недвижим имот „Спортен комплекс Черноморец".

Целта на извършената вноска бе на това място да бъде изграден нов спортен комплекс, състоящ се от стадион, многофункционална спортна зала, търговски комплекс, развлекателен център и аминистративни сгради.

До настоящия момент, независимо, че имотът е апортиран, Община Бургас прави необходимото настанените там спортни клубове да продължават да ползват базата на комплекса. През това време местната власт не стои със скръстени ръце. След трийсетина години прекъсване в Бургас за първи път бяха построени големи спортни обекти - вече функциониращата спортна зала „Никола Станчев" в „Меден рудник", спортен комплекс „Изгрев" и плувният комплекс в Морската градина, които съвсем скоро ще бъдат официално открити.

В дневния ред на предстоящата сесия е включена и точка, с която Община Бургас иска от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД да й предостави управлението на спортната база „Нефтохимик", до стадион „Лазур".

С активната си политика за подобряване и увеличаване на спортната инфраструктура Община Бургас доказва, че ще бъде направено всичко в рамките на възможностите й, за осигуряването на добра материална база и условия за развитие на всички видове спорт.

Още по темата: общо новини по темата: 27
09.11.2010
16.06.2010
27.05.2010
18.05.2010
22.04.2010
25.01.2010
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на spudz
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: