Откриха многофункционалният спортен комплекс в Изгрев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:40 / 02.05.2010
4055
В истински празник се превърна откриването на новия спортен комплекс „Изгрев", който се намира в едноименния бургаски квартал. Вместо традиционното рязане на лента и поливане с менче, кметът Димитър Николов покани спортната общественост и бургазлии от целия град да се включат в различни демонстрации и приятелски срещи, които се проведоха върху всички площадки на модерното съоръжение.

Щафетно кметът подаде топка за първи сервис на единия от трите тенис корта, хвърли оранжевото кълбо за начало на демонстративен мач по баскетбол, даде сигнал със съдийска свирка при старта на футболна среща, поздрави с традиционен поклон представителите на няколко клуба по бойни изкуства, включи се и в играта петанка.

Преди да влезе в спортния комплекс, Димитър Николов свали от неговата ограда вече ненужната табела с надпис: „Строителен обект. Влизането забранено".

Датата на откриването /2 май/ не беше избрана случайно. На този ден жителите на комплексите „Изгрев" и „Зорница" отбелязват своя празник и почитат името на светеца Атанасий Велики. По този повод, паралелно със спортните прояви течеше празнична програма, организирана от Читалище "Изгрев" и Кметство "Изгрев".

На територията на спортен комплекс "Изгрев" има 3 футболни площадки, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда със зали за бокс и други спортове. Той е построен със средства на Община Бургас.

На откриването присъстваха хора на всякаква възраст, много семейства бяха довели децата си. Сред множеството можеха да бъдат видяни легендарни бургаски спортисти - баскетболистът Димо Костов, гребецът Иво Янакиев, борецът Янчо Патриков, световната шампионка по Киокушин карате Гергана Апостолова /в компанията на треньора й Сенсей Емил Костов/, футболистът Станчо Цонев.

Край футболните терени се завъртя и вратарят на ФК „Черноморец Бургас" Паскал Борел.

Той прие хвърлената му от зам.-кмета на община Бургас Костадин Марков ръкавица и опита да спаси бита от него дузпа, но не успя : )

Откриването на спортния комплекс беше организирано със съдействието на Спортен клуб "Бургас", основан през месец декември 2009 година - обществена организация, която има за основна цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.

Освен към неговите членове, кметът Николов отправя благодарности към всички спортисти и приятели на спорта, които създадоха невероятна атмосфера през първия работен ден на Спортен комплекс „Изгрев":

* Тенис клуб "Бургас", с президент Костан Тончев;
* ФК "Нефтохимик";
* Любителските баскетболни отбори "Стрийт баскет Бургас" и "Акулите";
* Ян Стил Тайдзицюан Асоциация България - клуб Бургас, и EWTO България - клуб Бургас;
* Спортен клуб на инвалидите "Делфин - И".
* Специални благодарности за Илия Лалов - председател на Българската параолимпийска асоциация, който също присъства на откриването;
* Спортен клуб "Гладиатор" - Бургас, член на Българска федерация по Киокушин карате, с инструктори Ненчо Петров, Николай Кръстев, Ивайло Върбанов;
* Танцова школа "Дюн",
* Младите изпълнители на хип-хоп Илия Траев, Николай Николов, Мартин Орешков;
* Камерен фолклорен състав "Зорница" (Немска езикова гимназия), с ръководител Николай Парушев.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).