Лукойл взе първия мач във финалната серия с Дунав

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:29 / 05.05.2010
642
Шампионът на България при жените Лукойл Нефтохимик започна защитата на титлата си по най-добрия за тях начин. Бургазлийки спечелиха първия мач от финалната серия срещу Дунав Еконт със 78-72 и по този начин отнеха домакинското предимство на съперника си. Срещата бе равностойна и двата отбора бяха близо в резултата през цялото време. Бургазлийки обаче поведоха малко след началото на третата част и запазиха аванса си до края. Вторият мач от тази серия е утре отново в Русе.

Лукойл Нефтохимик започна малко по-добре срещата и поведе в първите минути. Домакините обаче не допуснаха разликата да се вдигне и изравниха резултата. Последваха няколко размени на водачеството, но като цялото срещата бе равностойна и така първата част завърши 17-17.

През втората бургазлийки пак успяха да поведат, но само в началото. Силна серия на Дунав обърна резултата в тяхна полза и тимът поведе с 32-25. Русенки запазиха добрия си аванс до последната минута на полувремето, когато Лукойл първо вкара един кош, а след това Силвия Пеева вкара тройка от центъра със сирената и така направи резултата 37-36 за Дунав след 20 минути игра.

След почивката Лукойл първо изравни резултата, а след това отново успя да поведе. Бургазлийки играеха много силно в защита и след 8 поредни точки дръпнаха с 41-48. Домакините намалиха до 3 точки пасива си веднага след това, но Лукойл пак се откъсна. Гостите играеха по-добре в тези минути и водеха с 49-56 преди четвъртата част.

И в последната четвърт бургазлийки продължиха да поддържат преднината си. Всички опити на русенки да стопят пасива си бяха спирани от съперничките им. Разликата се движеше между 5 и 8 точки и така и не падаше под тази граница. Минута и 15 секунди преди края Даниела Петева вкара тройка за домакините и свали до 2, 71-73. До края на мача обаче русенки така и не успяха да вкарат кош от игра и Лукойл спечели този важен първи мач.

Много силно за победителките игра Татяна Лихтарович. Тя бе най-резултатна в мача със своите 23 точки. Вера Перостийска завърши с дабъл дабъл - 21 точки и 10 борби, а Фрида Айли добави 16 точки за бургазлийки.

За Дунав Еконт двата основни гарда на тима Зорница Костова и Наталия Ануфриенка вкараха по 14 точки в мача. Елена Йоловска и Даниела Петева пък завършиха с по 13, но това не стигна за победа на отбора им.

Източник: bulgarianbasket.com



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).