Петко Маринов: Пострадаха още две състезателки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:49 / 06.05.2010
1948
Старши-треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов заяви по повод проваления мач номер 2 от финалната серия между неговия тим и Дунав Еконт Експрес, че от канонадата с ленти преди срещата са били ударени още две състезателки от неговия тим. Срещата не се състоя, след като хвърлена от публиката лента удари и счупи носа на центъра Вера Перостийска. Това принуди спортния директор на Лукойл Сашо Везенков да прибере отбора в съблекалнята, а оттам треньорският щаб и баскетболистките се качиха в клубния автобус и отпътуваха за Бургас. След първия мач Лукойл Нефтохимик води 1-0 победи в серията, след като спечели двубоя на 4 май със 78:72.

"Изключително много съжалявам за проваления двубой. Двата отбора са с класа над останалите, те дават облика на женския баскетбол", заяви Маринов.

Той определи мачовете между двата тима като "каймака" на първенството, независимо дали са по време на редовния сезон или в плейофната фаза.

По неговите думи, решаваща за решението да изтеглят отбора от залата е била тревогата за състоянието на националката Вера Перостийска. От Лукойл Нефтохимик не можели да рискуват, тъй като и най-невинното съприкосновение по време на игра можело да се окаже фатално.

Специалистът посочи, че още две от състезателките му били ударени по време на "канонадата", едната в тялото, другата - в крака. Той обаче не уточни за кои баскетболистки става въпрос.

Източник: ruse-news.com



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).