Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Завърши регионален турнир на Спешъл Олимпикс България
Автор: Екип Burgas24.bg 14:07 / 10.05.2010Коментари (0)693
Отборът на момчетата от Бургаския квартал «Победа» - ОУ «Христо Ботев» / футбол/ и отборът на момичетата от Карнобат / народна топка/ премериха сили с връстниците си в традиционния турнир за състезатели със специални образователни потребности и техните партньори от средните общообразователни училища в региона, проведен днес на спортната площадка в СОУ "Иван Вазов" - Бургас. Организатори на проявата са «Спешъл Олимпикс» - България, ОДМВР Бургас и Община Бургас. Участваха близо 50 атлети, както и подрастващи от Центъра за работа с деца от улицата. Регионалният турнир в Бургас е част от веригата регионални състезания на Спешъл Олимпикс България, които ще се проведат в общо дванадесет общини в страната през периода 10-ти - 28-ми май 2010 г. под мотото "Да играем заедно".

В турнира по футбол и народна топка в красивия морски град участваха атлети с интелектуални затруднения от помощните училища в Бургас и Карнобат, млади хора със специални образователни потребности, интегрирани в общообразователните училища в Бургас и Карнобат, както и техните партньори от тези училища.

По традиция спортното състезание в Бургас стартира с факелна щафета на служители на Министерство на вътрешните работи в израз на съпричастност с каузата на Спешъл Олимпикс за подкрепа и социално включване на хората със специални образователни потребности.

За успешното провеждане на регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България в Бургас съществен принос има и съдействието, оказано от общинските власти и регионалния инспекторат по образованието към Министерство на образованието, младежта и науката в градовете.

Награждаването на победителите осъществиха зам. директорът на ОДМВР Бургас - главен инспектор Калоян Калоянов и Павлина Алексиева от Образователния инспекторат в крайморския град.

Спешъл Олипмикс дава възможност на младите хора със специални образователни потребности да участват равностойно в спортни турнири заедно със свои връстници, да подкрепят своите съотборници и да получат подкрепа от тях, да проявят спортните си способности, да изпитат удовлетворението от победата и радостта от това да участват в един хубав спортен празник. Проф. Татяна Янчева, председател на Спешъл Олимпикс България, посочва: "Нашата цел е да насърчим помощните училища и ресурсните центрове заедно с техен партньор общообразователно училище да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри - футбол и народна топка".

Регионалните турнири по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България се осъществят в рамките на десетата Европейска футболна седмица' 2010 - ежегодната инициатива на Спешъл Олимпикс Интернешънъл за насърчаване на участието на млади хора с интелектуални затруднения в състезания по един от най-популярните и обичани спортове в света. България ще бъде една от общо 45 страни в Европа, които ще проведат спортни игри в рамките на Европейската футболна седмица' 2010 с участието на общо 50 000 млади хора със специални образователни потребности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: