Петко Маринов: Щастлив съм, но и малко тъжен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:24 / 14.05.2010
995
В сряда баскетболният Лукойл Нефтохимик стана шампион за жени, след като победи с 3-0 в серията  Дунав Еконт. По този повод говори треньора на бургазлийки Петко Маринов.

- Г-н Маринов, честита титла - четвърта за шест сезона с Лукойл Нефтохимик. Това май казва всичко за работата ви в клуба.

- Благодаря. Безкрайно съм щастлив, защото малцина вярваха, че може отново да сме шампиони на България. Хубаво е, че защитихме титлата предвид това, че върхът се отстоява по-трудно, отколкото се изкачва. В допълнение направихме го пред наша публика в моя роден Бургас.

- Означава ли, че тази титла е по-ценна за вас в сравнение с миналогодишната?
- Да, определено тази е по-сладка, защото я извоювахме със значително по-млад отбор. От миналата година останаха единствено капитанката Силвия Пеева и Анна Соколан. И нещо друго, не маловажно - спечелихме битката със сочения за фаворит отбор на Дунав Еконт. Намерихте печелившата формула срещу най-силните в редовния сезон. Това прави още по-ценен успеха ни, тъй като Дунав беше безспорният лидер цял сезон. Ние уцелихме ваксата и достигнахме оптималното съчетание на спортно-техническо и психологическо състояние. Спечелихме и стратегическия първи мач в Русе, което ни даде увереност в по-нататъчния развой на срещите в серията.

- Какво възприеха от вас момичетата?
- Знаете, че аз като състезател и треньор трудно приемам място, различно от първото. Постоянно има у мен жажда за победи. Нещо, което разбраха момичетата и ме изненадаха приятно в решителните двубои.

- Кой беше най-деликатният момент през сезона?
- Когато загубихме полуфинала за купата от Монтана в края на януари. Така и не разбрах защо посочиха тази дата за турнира, тъй като той върви паралелно с мъжкия финал. Нашият отбор просто не беше в кондиция заради 20-дневната коледна ваканция на чужденките. Тогава се разделихме с Трейси Едуардс, която за мен беше една доста добра състезателка, но пък заменилата я Анджела Тисдейл показа класа в най-важните мачове от плейофите и вече изяви желание да играе още един сезон при нас.

- След последния мач в Бургас обаче споделихте, че сте тъжен?
- Да, казвам го съвсем искрено. Заради инцидента преди втория мач в Русе. Знам, че отборът и ръководството на Дунав не са виновни в случая, но ние бяхме потърпевши. Амбицираха ни допълнително, като ни обявиха за симуланти. И нещо друго, немаловажно. Не бива да допускаме ексцесиите от футболните стадиони да се пренесат в баскетболните зали.

- Ще видим ли Лукойл Нефтохимик в Европа наесен?
- Такова е нашето желание, но всичко е въпрос на клубна стратегия, а тежката дума имат шефовете.

- Неколкократно сте изказвали неудовлетворение от факта, че бургаската публика е твърде интелигентна, но в третия мач с Дунав нейната подкрепа бе огромна.
- Горещи поздравления и благодарности към нашия шести играч. Мога само да си пожелая това да се случва на всеки домакински двубой в зала "Бойчо Брънзов".

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).