Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Историческа победа в международно състезание по брейк за Пламена от Бургас
Автор: ИА Фокус 15:04 / 11.04.2023Коментари (0)770
©
Огромен успех и международно признание завоюва бургаското златно момиче на брейк танца Пламена Георгиева с историческото си участие в състезанието Glory to power move, Дрезден на 8 и 9 Април, съобщи хореографът Петя Стойкова. Пламена стана първата и единствена до момента жена, която побеждава в изцяло мъжко състезание по брейк. За света на брейк танца това е прецедент и битка, която ще остане в историята на този спорт.

Glory to power move се проведе в Дрезден, с участието на над 40 брейк танцьори от цял свят. Състезанието се проведе в индивидуални брейк битки. Професионалното жури включваше световни имена от състезателната брейк сцена – B boy Chicco от Италия, B-boy D-r Hill от Мексико, B boy Lil Ceng от Германия. Организатор на състезанието е професионалната брейк компания The Saxonz, Германия. Състезателите на “Бляк Стайл" получиха специална покана за участие в Glory to power move.

В състезанието взе участие и B-boy Константин Шарапчиев, също от Брейк клуб “Бляк Стайл", който претърпя контузия и прекъсна участието си на четвърт финалите. Пламена е също световен рекордьор сред B-girl жените в едно от най-трудните брейк движение – въртене на лакет. Рекордът и е обявен в Инстаграм изданието на World Power Moves. Вижте рекордът на Пламена в приложения QR код.

Според B-boy Самбо, eдин от изявените треньори по брейк в Европа, световният ден на жената в брейк танца се премества от 8 март на 8 април. Вижте неговото видео за постижението на Пламена в приложения QR код.

Пламена е състезател на Брейк клуб ‘’Бляк Стайл", Бургас с треньор и ръководител Христо Андонов – Черния. 4 от състезателите на клуба са част от националния отбор на българската брейк денс федерация. През месец Април Пламена Георгиева и Константин Шарапчиев ще вземат участие в Toп 8 Notorious breaking battle в Париж а на 6 -7 Май ще участват в Европейското първенство по брейк денс, в Алмерия, Испания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: