ЦСКА дължи близо милион на "Черноморец-Бургас" за Платини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:45 / 20.05.2010
1660
Над 1 милион лева дължат ЦСКА на "Черноморец-Бургас" за трансфера на Мишел Платини. Трансферната сума на играча е 510 000 евро плюс 102 000 евро ДДС. За момента ЦСКА са платили само ДДС-то, като са закъсняли с няколко плащания.

"Още през септември 2009-а ЦСКА трябваше да платят ДДС-то, а следващите плащания да се правят на траншове. Според договора, ако има някакво забавяне, имаме възможност да поискаме цялата сума накуп. След като се забавиха през септември, първо помолихме да си платят, но това не стана до ноември, когато поискахме цялата сума от 612 000 евро. Вместо това обаче от ЦСКА платиха само ДДС-то на 30 декември", това обясни за Burgas24.bg адвокат Керка Богоева, която се занимава с делата на "Черноморец-Бургас".

"Няма вариант при който ЦСКА да ни върнат Мишел Платини. Трансферният договор вече е подписан и парите трябва да се изплатят. Единственият начин той отново да дойде в Бургас е да се направи трансфер от ЦСКА в Черноморец, което ми се струва нереално", каза още юристът.

"На практика ЦСКА ни дължат над 1 млн. лева. Смятам, че не би трябвало да получат лиценз за първенството с такива дългове. Завели са дело в Окръжен съд, но то не е разгледано, тъй като съдът е преценил, че няма правен интерес от разглеждане на това дело. Имат право да обжалват на по-висока инстанция, но това не би трябвало да касае БФС. ЦСКА ни дължат 1 милион лева и това трябва да попадне под вниманието на лицензионната комисия, това са фактите, а не че са завели някакво абсурдно дело някъде. Уведомили сме БФС, лицензионната комисия, нужните институции, че ЦСКА ни дължат пари", заяви адвокат Богоева.

Припомняме, че офанзивният футболист Мишел Платини напусна Черноморец и подписа с ЦСКА в края на август 2009-а година.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).