Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Детска градина за 1 200 000 лв. отвори врати в Меден рудник
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 01.06.2010Коментари (0)1506
След 20 - годишно очакване най-големият бургаски комплекс „Меден рудник" се сдоби с нова детска градина. Детското заведение, помещаващо се в ОДЗ 1 „Морска звезда", отвори врати на Международния ден на детето - 1 юни с подобаваща за празника на малчуганите церемония. Лентата преряза кметът на Бургас Димитър Николов в присъствието на директорът на детската градина Елена Миланова и разълнуван родител.

„Новата детска градина е част от програмата на Община Бургас за строителство и ремонт на детските заведения на територията на общината и инвестиция в бъдещето", заяви кметът Николов и поздрави децата по повод празника им.

След тържествения водосвет на новата придобивка за комплекса, отслужен от свещеници от храм „Св. св. Кирил и Методий", децата от детската градина поздравиха своите гости с богата празнична програма, включваща рецитиране на стихове и много танци. Малчуганите изпълниха танц, с който демонстрираха нагледно построяването на новата сграда.

На събитието присъстваха още зам.-кметът с ресор образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по строителството Костадин Марков, зам.-областният управител Златина Дукова, териториялният директор на „Възраждане" Магдалена Манолова, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова, общински съветници, служители от общинска администрация, много родители и деца.

ОДЗ № 1 „Морска звезда" е открито през 1983 г. и до момента в него функционираха 7 градински и 1 яслена групи с 250 деца на възраст от 1 до 7 години. Въпреки това местата в градината бяха недостатъчни да поемат децата в района, поради нарастващия брой на живеещите в комплекса.

С откриването на новоизградения павилион ще бъдат разкрити още 3 групи по 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще се увеличи с общо 90 деца. Така новата придобивка ще отговори на нарастващите нужди на младите семейства от най-големия бургаски комплекс за увеличаване броя на местата в детските заведения.

Сградата е построена със средства на Община Бургас и е на стойност около 1 200 000 лв. Тя е на два етажа със сутерен, на който са разположени складовите помещения. Другите два етажа са предвидени за 3 яслени групи със самостоятелни занимални и спални помещения.

Освен тях новата постройка разполага още със зала за тържества, физкултурен салон, театрална зала, кабинет по музика, зала за занимания по изкуства и медицински кабинет. В двора около новата сграда има две детски площадки с нови уреди за игра и модерна обезопасяваща настилка. Пространството около градината и площадките е озеленено с нова растителност и благоустроено.

Новата сграда е второто детско заведение, което Община Бургас изгражда със собствени средства в рамките на по-малко от година, след като в края на септември отвори врати новоизградената детска градина в кв. Лозово.

След няколко седмици предстои да бъдат открити още две нови детски заведения - в кв. Крайморие и в центъра на Бургас /до сградата на ОДМВР-Бургас/, а в капиталовата програма на Община Бургас за тази година са заложени средства за построяването на втора детска градина в най-бързо развиващия се градски комплекс „Меден Рудник".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: