Завърши грубият строеж на "Гнездо на акули"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
12:49 / 16.06.2010
3398
Строителната компания "Евробилдинг Инженеринг" окончателно предаде на инвеститора - ПФК "Черноморец- Бургас", първата фаза на проекта за изграждане на три-етажната сграда на кампуса "Гнездо на акули". Вчера (15 юни 2010 г.) приключи последната проверка на инвеститорския контрол и обектът беше приет без забележки.

"Строителят може да се гордеe с изпълнението на този проект, особено като се имат предвид кратките срокове и тежките метеорологични условия, при които работиха," заяви Ружа Стойкова, управител на фирма "Проджект мениджмънт перфект", която изпълнява мениджмънта на обекта от името на инвеститора.

"Евробилдинг Инженеринг" беше избрана да изгради първата фаза (т.нар. "груб строеж") на сградата на кампуса "Гнездо на акули" през септември 2009 г. Компанията започна работа на обекта на 1 ноември 2009 г. и въпреки минусовите температури и тежките метеорологични условия през зимните месеци, завърши проекта за едва 7 месеца. Те успяха да изградят модерното съоръжение с 8600 кв. м. разгърната застроена площ в толкова кратки срокове, благодарение на ефективната организация на работата и използваните модерна техника и материали.

Сградата на кампуса на "Черноморец" е проектирана да отговаря на всички съвременни европейски стандарти за такъв тип съоръжения. На първия етаж с 2200 кв м. РЗП ще бъдат разположени съблекални, ресторант, кафене, кино и възстановителeн център с 2 басейна. На втория етаж ще има фитнес център, медицински рехабилитационен център, зали за теоретична подготовка на отборите, както и офиси за администрацията. Третият етаж е за отдих и почивка. Там ще се намират стаите на футболистите и пансиона за младите надежди на клуба. Сградата е снабдена също с подземен паркинг.

"За нашата фирма е правило винаги да работим според европейските професионални стандарти и да не се плашим от предизвикателствата, поставяни от инвеститора. Въпреки, че тежката зима в Бургас определено ни затрудни, тя не ни попречи да спазим срока на строежа и да отговорим на високите критерии за качество на изпълнение, поставени от ръководството на Черноморец. Надяваме се, че показания професионализъм ще ни нареди сред фаворитите в конкурса за втората фаза на проекта - довършителните работи," заяви Мартин Дяков, управител на "Евробилдинг Инженеринг".

Те са поканени и ще участват в конкурса за избор на изпълнител на втория етап на обекта - довършителните работи. Очаква се официалното откриване на кампуса "Гнездо на акули", който освен сградата ще включва и 2 затревени и 1 изкуствен терен за тренировки, да стане в края на месец септември 2010 г.

Строителната фирма е създадена през 2005 г. Компанията предлага цялостни решения в строителството - проектиране, изграждане, ремонт на сгради и съоръжения, реставрация и строителен надзор. За последните 5 години те са реализирали редица проекти за градско жилищно и офис строителство, ваканционни и бизнес имоти.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).