Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Телевизиите завиждат, БНТ с нова красива синоптичка
Автор: Екип Burgas24.bg 16:08 / 21.06.2023Коментари (0)2505
©
Удоволствие е роднини постоянно да ме заливат с въпроси за времето

КОЯ Е ТЯ

Владимира Илиева е новата водеща на прогнозата на времето по БНТ. Красавицата е добре позната на зрителите. Преди години тя работи в друга медия - "България он еър".

Пред "България Днес" младата дама сподели как е попаднала на "Сан Стефано" 29, както и на какви лишения се подлага заради работата.

- Владимира, как попаднахте в БНТ?

- Всичко се случи съвсем естествено и моят път започна в пловдивско радио, благодарение на което разбрах, че искам да се развивам и да работя в медия. Не мога да крия, че винаги тайно съм мечтала да бъда част от БНТ. Преди да започна като водеща на прогнозата тук, съм минала през много други разнообразни позиции, които смятам, са ми дали много опит. Благодарение на този опит и знания, които натрупах във времето, сега мисля, че съм намерила своето място и се чувствам изключително комфортно. Благодаря на Христина Балинска, разбира се, защото без нея това нямаше да е възможно. Тя е причината да бъда тук, а аз имам привилегията да съм част от нейния екип.

- Как решихте да станете синоптичка? Кой ви откри за телевизията, така да се каже? Защо избрахте телевизията? Доколкото знам, сте пробвали и в други медии - вестници, радио...

- Желанието ми да бъда водеща на прогнозата за времето дойде постепенно, както дойде и работата ми в телевизия. Аз съм много търсеща личност - обичам динамиката, забързаното ежедневие. Завършила съм Софийския университет и по-конкретно Факултета по журналистика и масова комуникация и паралелно на цялото ми обучение там не съм спирала и да работя - била съм част от издателство, радио, електронни медии и вестници.

Телевизията се появи съвсем естествено в живота ми и отново с много желание и труд започнах да навлизам в нея и да я опознавам. Била съм репортер, редактор, спортен водещ, но най-близко до мен и най-голямо удоволствие ми доставя прогнозата за времето. Това никога не е било работа за мен, а страст и смело мога да заявя, че се чувствам щастлива и много на място.

- Прогнозата за времето е едно от най-гледаните и най-важни неща за зрителите. Как се чувствате, когато съобщите, че утре ще вали, а се окаже, че е адски горещо и сте подвели зрителите?

- Разбира се, не е приятно, ако това се случи. Но тук е мястото да се подчертае, че става дума за прогноза - нещо, което предстои да се случи. През последните години сбъдваемостта на прогнозите за времето съществено се увеличи, но едва ли някога би могла да достигне 100%, защото атмосферата е много динамичен "организъм", а прогнозирането на различните метеорологични елементи - температура, облачност, валежи, вятър и др. - изключително сложен процес. Зад прогнозите за времето, които ние представяме на зрителите на достъпен език, стои голям екип от професионалисти в НИМХ.

- Роднини и близки разпитват ли ви какво ще е времето, за да могат да планират ваканция я на морето, я планината?



- Случва се непрекъснато, но няма да крия - това ми доставя удоволствие. Смятам, че е неизменна част от професията, а и по този начин съм помогнала на доста хора да изберат най-доброто време за своята почивка.

- Какво най-много ви харесва в работата ви?



- Няма по-хубаво от това човек да работи нещо, което обича. Аз успях да го намеря и съветвам всеки, който все още не е успял, да не спира да търси. С много желание и труд мечтите се сбъдват. Просто трябва силно да вярваме и да действаме, за да ги реализираме.

- Едно от специфичните неща за вашата работа е ранното ставане. Как успявате?

- Не е трудно, когато обичаш това, което правиш. Екипът е страхотен, ставам рано с много желание и настроение.

- Работата в телевизия със сигурност отнема от времето за други неща. Как успявате да балансирате?

- Когато работата е удоволствие, всичко се случва по-лесно. Научила съм се да разпределям времето си така ,че да имам време за всичко. Закъсненията са забранени и трябва дисциплина.



- Какво правите в свободното си време? Какви са вашите хобита?

- Едно от любимите ми неща, когато имам свободно време, е да чета книги, свързани с хранене и здраве. Това ми доставя огромно удоволствие, защото за мен е много важно с какво се храня и от какво се нуждае тялото ми, за да се чувствам добре. Има много книги на тази тематика, от които всеки може да извлече поне едно полезно нещо, което да адаптира към ежедневието си.



За да съм в добра форма, трябва и много движение. Харесват ми кардио тренировките, тренирам и вкъщи, а също и ходя на пилатес. От съвсем скоро и на йога, но все още не съм сигурна дали това е моето нещо.



- Много мъже отдавна се питат - свободно ли е сърцето на красавица като вас?

- Обичана съм и обичам. И за да бъда откровена с вас и вашите читатели - сърцето ми не е свободно. Щастливо заето е (смее се).



- За какво мечтаете?

- Мечтая всички да се радваме на щастливи и слънчеви дни, но дори и в дъждовните и студените да намираме топлина и уют.



Още по темата: общо новини по темата: 6853
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: