Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Румънеца и Енчев: 20-годишно приятелство, 5-годишна раздяла и сега отново заедно
Автор: Екип Burgas24.bg 13:00 / 23.07.2023Коментари (0)924
© Nova
Това е историята на певците Адриан Рачев и Георги Енчев. История за трудните времена и начините, по които ги оформиха. Разказ за двама музиканти, които надигат глас срещу плагиатството, лично засегнати от това, че най-големият им хит "Пипни ме тук" е станал жертва на интелектуална кражба. Това е историята на двама приятели, които са си простили всички обиди. И историята на двама синове, които са загубили бащите си. 

Музиката

Енчев се определя като усмихнат човек, позитивен, обичащ живота. "Бях част от група "Амнистия" преди дуета си с Румънеца, по-стар рапър съм от него. Никога не сме си гледали интервю. В дълги периоди от кариерата ни не си давахме реална сметка какво ни се случва. Имаше моменти, в които можехме да имаме всичко, но нищо не поискахме. В света, в който живеем, трябва да даваме газ докрай. Научихме се на всичко по трудния начин. Важното е да бъдеш, не да изглеждаш", казва той. И разкрива, че Лили Иванова е искала да направи песен с тях, но така и не се е получило. 

Румънеца, от своя страна, споделя, че животът му се е променил коренно и вече става между 7 и 7:30. "Все ни казваха, че имаме връзки и да ги използваме, познаваме всякакви хора, но никога не сме се възползвали. Ние сме първата хип-хоп група с бенд", уточнява той.

Раздялата 

Причината за раздялата си преди пет години определят като "глупава", а Румънеца я сравнява със "съседска кражба на цветя от двора". "Не са били парите причината да се скараме, нито в музиката имаме проблеми. Не се сетих да поискам прошка, беше мега тъпо. Беше и много тежко. Истинските мъже плачат", категоричен е той. 

"Аз го блокирах и го махнах от страницата ни. 4 години не се обади да се извини, а аз бях сърдитият. Търсих повод да му се обадя. Един ден минах покрай румънското посолство и реших да спра да чакам знак от съдбата, звъннах му. Децата питаха за него, а той също вече имаше, аз не ги познавах. След разговора чувствах, че някой е вдигнал метална бариера и реката потече. Той беше най-близкият ми човек 20 години. Яд ме е, че прахосах 5 години от живота си лишавайки се от най-близкия си човек", откровен е Енчев.

"Пипни ме тук" -

И двамата не желаят да има съдебни дела за плагиатство, предпочитат да се разберат с хората, които са го извършили. "Никой не се обади да ни пита, нито да ни предложи нещо от спечеленото. Да си добър и глупав са две различни неща. Не сме вярвали, че ще направят песента ни кючек. Ако бяха дошли в началото да ни питат, вероятно щяхме да си стиснем ръцете, но тук има нулев респект", смята Енчев. 

Загубата на баща

Енчев губи баща си преди 40 дни. "Закарахме го в безпомощно състояние в болница, 20 минути никой не дойде да ни види. Беше две седмици в болница, получи инсулт. Молих се по кабинети някой да му обърне внимание. Отлагах с баща ми да излезем да говорим по мъжки, а това така и не се случи. Може би му дължа извинение за всички тъпотии в живота си. Обичам го много. Много често не казваме на хората, които обичаме, че ги обичаме, и го отлагаме. Все едно имаме цялото време на света, а сме за толкова малко тука, толкова е безсмислено да се караш и да се ядосваш. Според мен Господ не говори, той просто се усмихва", смята той. 

Румънеца сподели интересна случка, която му напомня на баща му. "Когато баща ми си отиде, се наложи да запоя нещо, хванах неговия поялник, беше ми показвал веднъж как се прави. Тогава се продаваха кученца, които лаят. Като малък ми държеше ръцете и ми показваше как се пои платка. Когато години по-късно се опитах, сякаш ми държеше ръцете", споделя той.




Още по темата: общо новини по темата: 6853
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: