Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Костадин Марков: Пред клеветници, незачитащи законите, оставка не подавам
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 21.07.2010Коментари (9)2340
© Burgas24.bg
Заместник кметът Костадин Марков направи официално изявление пред медиите след поисканата му оставка от Валери Симеонов и групата му общински съветници "Независимите", предаде репортер на Burgas24.bg.  Той заяви, че няма да подава оставка пред клеветници, незачитащи законите и каза още, че е нужно те да поемат отговорност за политическо измамничество. Ето и цялото изявление на зам. кмета Марков:

Държа да направя официално изявление пред медиите и обществеността, по повод поисканата ми оставка като зам.-кмет в община Бургас от няколко общински съветници, известни под името "Независимите" и групирани около своя лидер и работодател Валери Симеонов, собственик на ТВ СКАТ и в-к "Десант".

Призивът, отправен от тази група по време на пресконференция, считам за откровено неморален, циничен и продиктуван изцяло от неудовлетворени политически и икономически амбиции.

Цитираните по мой адрес "корупционни схеми" и обръчи от "приятелски фирми", които "печелели търгове за обществени поръчки" на общината, съществуват само в мисленето и изявленията на въпросните лица около Симеонов.

Горд съм да заявя, че в трудна година като настоящата Община Бургас работи с над 100 строителни фирми, като по този начин дава работа на хиляди заети в строителния бранш работници.

Процедурите по избор на изпълнители за обществените поръчки в община Бургас са прозрачни и отворени за медии, фирми и браншови организации. През последните две години буквално на всеки конкурс присъстват служители на Валери Симеонов от ТВ СКАТ и в-к "Десант".

Публикациите и репортажите, съдържащи абсолютно безпочвени и клеветнически обвинения към мен, са дело единствено на споменатите две частни медии. От тази гледна точка - да цитираш самия себе си, е най-малкото признак на силен егоцентризъм и изглежда несериозно.

Нужно е да се знае, че от няколко месеца въпросните "журналистически разследвания" са обект на съдебни процедури, които са заведени от мен, в качеството ми на потърпевш от обида и клевета. Не желая да коментирам професионализма и обективността на тези статии и репортажи - моята единствена възможност е да потърся правата си в съдебната зала, тъй като гореспоменатите медии не са приели "Етичния кодекс на българските медии" и явно не желаят да се придържат към неговите корективи.

Цинично е моята оставка да се иска от общински съветник, на базата на клеветнически материал, написан от негов служител, в негова частна медия. Още повече, срещу него е заведено повече от едно дело за доказване на извършено престъпление по смисъла на НК.

Категорично отказвам да се съобразявам с мнението на лица, които явно не зачитат законите в Република България и са уличени в незаконно строителство и неплащане на такси към общинския бюджет. Такси, гласувани именно от членовете на тази група общински съветници.
Обстоятелствата за тези нарушения са оповестени и са явни пред обществеността. Дали аз или г-н Валери Симеонов и неговите последователи защитаваме личен, частен, или обществен интерес, най-добре говорят делата и неоспоримите факти. Аз не съм имал никакви претенции, нито някога съм закупувал общински терени или собственост, докато това не може да се каже за г-н Симеонов и неговия мандат като Председател на Общинския съвет в Бургас. В качеството си на зам.-кмет по строителството, нося пълна отговорност за всички свои действия и мога спокойно да заявя, че няма от какво да се притеснявам, нито да се срамувам пред гражданите. Далеч съм от мисълта за безпогрешност. Не е възможно да не бъдат направени определени пропуски в хода на всяка една работа, но съм чист пред съвестта си, че приписваните ми "престъпления" от тази група съветници, са признак на безсилие и недостойно желание за политически реванш.


Аз съм представител на една политическа коалиция, която безапелационно спечели местните избори в Бургас, именно срещу алтернативата г-н Симеонов и неговите съмишленици и служители да управляват града. Бургаските граждани направиха преди 3 г. своя категоричен избор и той се оказа правилен. Сегашните смешни напъни за някакво дискредитиране на мен и чрез мен на общинската администрация и политическите сили, които я подкрепят, са обречени на неуспех.




Още по темата: общо новини по темата: 1
20.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Смятам, че Община Бургас трябва да застане зад позицията на Марков. След като СДС и ГЕРБ са партньори в управлението на града трябва да са единни и в позизиите си. Аз също съм съглаасен с изразеното мнение по-долу, че атаките на Независимите към Марков са угодни на ГЕРБ и само чакат сгоден момент да овладеят мястото му. Моето мнение, че Марков се справя добре. Макар и млад той е натрупал опит, както общински съветник така и като заместник кмет. Напълно нормално е следващата позиция да е КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС.
0
 
 
както писах преди това - възможността да има гърне с мед и някой да бръкне е силно вероятна, но е силно вероятно и да има извънземни там някъде.....колкото и да е тъпо сравнението е вярно - като кажеш видях извънземни - да, повечето хора не са толкова наивни да мислят че сме само ние в цялата вселена, но не го ли докажеш е друга работа.....същата работа и със симеонов.....силно вероятно е някой да се е изкушил да бръкне в кацата с меда, ама излез, дай смислени доказателства.....кажи ето това,това и това са предпоставки за корупция, има информацияза този и онзи договор.....много интересно ако от скат разполагат с такова инфо дали нямаше да сезират съд, прокуратура, а те.....му искат оставката?!? ако погледнем обаче още по-навътре в нещата - искат оставката и на снежина маджарова понеже не пуснала химна? или им отнела думата когато псуват като каруцари и дрънкат глупости безконечно когато има важни точки в дневнив ред.....те утре могат да поискат и оставката на пазача на паркинга пред общината щото няма място за паркиране на джипката на касабов.....
-1
 
 
Аз пък този Костадин Марков няколко пъти го улавям да казва явни лъжи и да гледа силно невинно, така че вече не вярвам на нито една дума, изречена от него. А независимите колкото и да са ми антипатични като персони почти винаги защитават каузи, които са и мои. Както и този път. Така че: Ос-тав-ка!!!
+2
 
 
подкрепям АЛАБАЛАНИЦА и не вярвам на нещата който симеонов и хората му казват за марков
+3
 
 
далеч съм от мисълта да го защитавам - нито го познавам, нито нито нищо.....но от перспективата на независим набл#дател - безпартиен бургазлия който всеки ден се движи по улиците на града с колата си - не мога да не отбележа че в сравнение с йоанката направо летим с бясна скорост към прогреса - може и да не е свръх специалист, но с тия заплати в общината.....живи да ги оплачеш.....едва ли друг специалист като плевнелиев ще дойде в община Бургас, колкото до тия от скат - само ги виж - хвани единия, бутни другия, 3тия ще падне.....какво прави там брата на дражев със предаване озаглавено антимафия? винаги когато има каца с мед има вероятност някой да бръкне в нея, но така наизуст да се говори.....човека казва - общината работи с над 100 строителни фирми.....нека го опровергаят с факти.....мен ми се струва че като ги лъснаха по голо дупе че си строят мрежата незаконно и заквичаха като прасе на заколение.....изборите идват догодина.....тогава ще си броят кой колко пилци има.....според мен както са казали хората - когато каруцата върви - колелата не се сменят.....колкото до долния коментар - че какво има да го защитава кмета - че той малък и е? излиза си със позиция и това е.....какво толкова е станало че кмета да се меси? да беше нещо страшно а то.....скат мучали след поредния пиянски запой.....много шум за нищо.....
0
 
 
детелината за която обещаваше йоан все за септември предизборно ще се започне до 3-4 месеца явно не следиш редовно новините по тази тема.....документацията и е готова, парите са намери - от световната банка или ебвр беше не помня точно.....така че скоро ще почна, а независимите какво са обещали и са си изпълнили? купиха си земята под сградата - 2 пъти повече квадрати от позволеното в закона, утроиха си мрежата подземно без проекти, без разрешителни.....една свястна докладна не са входирали - а искаха да правим мол на мястото на коджакафалията.....показателно кой защитава корпоративни интереси и кой наистина прави нещо за града.....
+1
 
 
то на тия независими изобщо някой обръща ли им вече внимание? ще се види на изборите догодина.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: