Христо Стоичков: Непримиримият дух, който имаме като българи, никога не трябва да ни напуска

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 07.09.2023
358
Легендата на българския футбол Христо Стоичков застана пред медиите, за да говори след "Мачът на Надеждата", организиран от бившия капитан на националния отбор на България Стилиян Петров.

"Господ винаги е бил българин. Помогна на едно златно момче. Момче, което винаги е било с голямо сърце. Момче, което винаги се е трудило. Един баща, един съпруг. С голямо сърце е", сподели "Камата" относно Стилиян Петров.

В петата минута на благотворителната среща на националния стадион "Васил Левски", двубоят, в който участваха много футболни легенди от България и Европа, беше спрян за минута аплодисменти в подкрепа на Петър Хубчев, който също се бори с коварна болест.

"Голямо уважение към нашия брат, приятел, защото толкова години съм делил съблекалня с него. Били сме заедно и като треньори. Това е една продължителна битка, която мислим, че той ще я преодолее. Надяваме се всичко да бъде добре.

Знаем, че не е лесно.

Непримиримият дух, който имаме като българи, никога не трябва да ни напуска. В тези моменти човек най-много се нуждае от спокойствие. Аз загубих баща ми от такава кауза. Всички с подобно заболяване не трябва да се отказват, трябва да мислят, че следващият ден е най-хубавият ден.

Видяхте Стилиян (Петров) след последния съдийски сигнал. Не искаше да се усмихме, но ние го накарахме да се усмихме, защото това е денят. Всичко, които се борят с това не трябва да сломяват главите, да не губят кураж. В най-трудните моменти те трябва да са победители", завърши Христо Стоичков.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).