Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Феновете на Нефтохимик обвиниха БФС във фаворизиране на Ботев
Автор: Екип Burgas24.bg 16:34 / 20.08.2010Коментари (327)5048
© Burgas24.bg
Фенклубът на Нефтохимик изпрати декларация до Burgas24.bg, в която изразява съмненията си относно това, че Зоналният съвет на БФС подкрепя Ботев Пловдив. Те апелират за феърплей и всичко да се решава на терена. "Зелените" привърженици изразяват съмненията си относно програмата, според която дербито между двата водещи отбора в групата е в последния кръг, отлагането на мача им с Розова долина от първия кръг, което натоварва програмата и други. Ето и декларацията:

Във връзка със започването на официалните мачове на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас, Клубът на привържениците Нефтохимик Бургас отправя апел към Зоналния съвет на БФС гр. Пловдив, както и към всички участници в Югоизточна "В" група за феърплей и сериозно отношение към мачовете от първенството.

Повод за тази декларация е появата на толериране и видимо фаворизиране на ПФК "Ботев" - Пловдив през започналия футболен сезон и определянето им за сигурен първенец в нашата група и промоция в професионалния футбол за сезон 2011/2012 г.

Смущаващи са следните факти:

- при изготвянето на програмата "случайно" се оказа, че последният ни мач през сезона е именно гостуване на ПФК "Ботев" - Пловдив;

- отлагането на мача ни с ФК "Розова долина" - Казанлък по незaвисещи причини от страна на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас. Отборът бе готов и очаквахме добра игра и победа (справка гостуването ни на ФК "Созопол" - Созопол за Купата на аматьорската футболна лига). Отлагането на двубоя с отбора от гр. Казанлък води до изиграването на три мача за една седмица и то точно преди важното ни домакинство с ФК "Асеновец-2005" - Асеновград. На практика това означава четири мача за дванадесет дни, от които първите три са гостувания;

- "гостуването" на ПФК "Ботев" - Пловдив срещу ОФК "Левски" - Карлово (един от най-силните отбори в групата) в предстоящия втори кръг от шампионата ще бъде в гр. Пловдив и то точно на стадион "Христо Ботев". Все повече се налага мнението, че голяма част от гостуванията на ПФК "Ботев" - Пловдив ще бъдат именно на техния собствен терен, което на практика е огромно предимство. Недопустимо е Зоналният съвет на БФС гр. Пловдив ако е воден от идеята за феърплей и честни футболни двубои да допуска това изкривяване на правилата, а именно идеята всеки отбор да домакинства на своя стадион и да гостува веднъж на всеки един съперник.


- Нека не забравяме историята на нашия клуб през годините, следата, която той е оставил във футболния живот на страната, неуспешните опити да бъде закрит от многото "доброжелатели", трудностите, през които минава постоянно, подкрепата, която получава от нас многобройните привърженици във всеки един един мач, без значение домакинство или гостуване. Изказваме ясната си позиция, че няма да се примирим с подобни действия спрямо любимия ни отбор. Не можем да допуснем, че клуб от ранга на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас може да бъда нарочно и целенасочено дискриминиран, пренебрегван и явно атакуван и се надяваме, че тези действия ще престанат и за в бъдеще няма да имаме основания за подобни напълно справедливи изявления.

Ние от Клуб на привържениците Нефтохимик Бургас потвърждаваме желанието си за приятелско и спортсменско отношение с феновете на ПФК "Ботев" - Пловдив и искаме да изразим нашето желание всичко да се решава на терена, в съгласие с действащите правила и нека по-добрият и заслужил, с футболни аргументи, отбор да играе в Източна "Б" група от догодина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Vinterland
премахни филтъра

0
 
 
Хахах,мазутките яко разсмиват,отборът бил от 1962,глупости които битуват само в техните митове и легенди като дори и те си признават,че този отбор е обединен с Черноморец,така че не виждам какви претенции имат за историята му.Отборът,на който те са фенове е създаден не през 81,а през 95-96,когато Поркочанов си направи собствен частен отбор,а отбора на рафиненията остана без футболисти.Стадион Лазур беше присъден на рафинерията,а не на частния отбор на Поркочанов,така че не виждам какви притенции имат и за стадиона,а да се мерят с историята на Ботев е повече от смешно.Успех на Ботев и скорошно завръщане в А група,защото А група има нужда от отбори с традиции,а не разни еднодневки.Мазутите да си стоят във В група,където винаги им е било мястото,защото тя приляга по призвание на заводското отборче,създадено с цел да може работниците от Нефтохима да ритат за здраве през свободното време.
на 21.08.2010 г.
+8
 
 
Прави са за гостуването, но така са решили от "Левски" Карлово, за да не охраняват домакинския си мач. Ако има отбори играещи срещу Нефтохимик, които искат да се играе на техния стадион ние какво можем да направим - нищо. Буферчетата не могат да преживеят факта, че винаги са след БОТЕВ и мога да им кажа само едно - ЦЕЛИЯ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: