Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Феновете на Нефтохимик обвиниха БФС във фаворизиране на Ботев
Автор: Екип Burgas24.bg 16:34 / 20.08.2010Коментари (327)5045
© Burgas24.bg
Фенклубът на Нефтохимик изпрати декларация до Burgas24.bg, в която изразява съмненията си относно това, че Зоналният съвет на БФС подкрепя Ботев Пловдив. Те апелират за феърплей и всичко да се решава на терена. "Зелените" привърженици изразяват съмненията си относно програмата, според която дербито между двата водещи отбора в групата е в последния кръг, отлагането на мача им с Розова долина от първия кръг, което натоварва програмата и други. Ето и декларацията:

Във връзка със започването на официалните мачове на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас, Клубът на привържениците Нефтохимик Бургас отправя апел към Зоналния съвет на БФС гр. Пловдив, както и към всички участници в Югоизточна "В" група за феърплей и сериозно отношение към мачовете от първенството.

Повод за тази декларация е появата на толериране и видимо фаворизиране на ПФК "Ботев" - Пловдив през започналия футболен сезон и определянето им за сигурен първенец в нашата група и промоция в професионалния футбол за сезон 2011/2012 г.

Смущаващи са следните факти:

- при изготвянето на програмата "случайно" се оказа, че последният ни мач през сезона е именно гостуване на ПФК "Ботев" - Пловдив;

- отлагането на мача ни с ФК "Розова долина" - Казанлък по незaвисещи причини от страна на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас. Отборът бе готов и очаквахме добра игра и победа (справка гостуването ни на ФК "Созопол" - Созопол за Купата на аматьорската футболна лига). Отлагането на двубоя с отбора от гр. Казанлък води до изиграването на три мача за една седмица и то точно преди важното ни домакинство с ФК "Асеновец-2005" - Асеновград. На практика това означава четири мача за дванадесет дни, от които първите три са гостувания;

- "гостуването" на ПФК "Ботев" - Пловдив срещу ОФК "Левски" - Карлово (един от най-силните отбори в групата) в предстоящия втори кръг от шампионата ще бъде в гр. Пловдив и то точно на стадион "Христо Ботев". Все повече се налага мнението, че голяма част от гостуванията на ПФК "Ботев" - Пловдив ще бъдат именно на техния собствен терен, което на практика е огромно предимство. Недопустимо е Зоналният съвет на БФС гр. Пловдив ако е воден от идеята за феърплей и честни футболни двубои да допуска това изкривяване на правилата, а именно идеята всеки отбор да домакинства на своя стадион и да гостува веднъж на всеки един съперник.


- Нека не забравяме историята на нашия клуб през годините, следата, която той е оставил във футболния живот на страната, неуспешните опити да бъде закрит от многото "доброжелатели", трудностите, през които минава постоянно, подкрепата, която получава от нас многобройните привърженици във всеки един един мач, без значение домакинство или гостуване. Изказваме ясната си позиция, че няма да се примирим с подобни действия спрямо любимия ни отбор. Не можем да допуснем, че клуб от ранга на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас може да бъда нарочно и целенасочено дискриминиран, пренебрегван и явно атакуван и се надяваме, че тези действия ще престанат и за в бъдеще няма да имаме основания за подобни напълно справедливи изявления.

Ние от Клуб на привържениците Нефтохимик Бургас потвърждаваме желанието си за приятелско и спортсменско отношение с феновете на ПФК "Ботев" - Пловдив и искаме да изразим нашето желание всичко да се решава на терена, в съгласие с действащите правила и нека по-добрият и заслужил, с футболни аргументи, отбор да играе в Източна "Б" група от догодина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на maldin1
премахни филтъра

+2
 
 
как можахте да публикувате такава декларация.явно искате на 2те срещи да стават страшни работи.неможете да разберете че навивате и подтиквате стотици хора към безумни действия.неискам да ви обиждам секи си има право да подкрепя и обича отбора си ама вие минавате границата и да не стане така че и вашите полицаи ( които невярвам да са кой знае колко в Грудово) да откажат да ни охраняват.разберете го просто така - никой от отборите неиска да си има проблеми с нас... може и агитката ни да не е това което беше преди но все пак ни се носи слава и на никой не му се иска да има проблеми с нас.така че ако помислите реално трябва да ни се извините понеже надали ще приемем такива декларации както си мислите вие
+11
 
 
Моите уважения към нафтата,но кой ви пречеше миналата година да влезете във Б гр.Тогава Ботев го нямаше.А и да пишете че били фаворизирани,е повече от смешно.Ако бяха,сега нямаше да са в това положение.Но се съгласете че канарите имат многобройна пътуваща публика заради която много отбори ще се откажат от домакинствата си.И това ще е една от основните причини заради която най вероятно ще спечелят .А колкото до последния мач,направете така че той да е без значение,разлика от 4 точки ,и печелите.В общи линий ,декларацията ви е много несъстоятелна.И един съвет.Тръгнете след отбора си по 2-3000 души и на вас доста отбори ще откажат домакинството си.
+13
 
 
Това за някакво толериране, фаворизиране и т.н. трябва да си го избиете от уплашените ви глави. Вие ако сте определено по-добри от нас, не би трябвало да се плашите и да излизате с такова недоразумение, като въпросната декларация! Истината е, че сте респектирани от Ботев още отсега. А всъщност всичко ще се решава с чисто спортни средства на терена. И нека по-добрият да победи!
Сподели каквоВРГвфбгФФБЕТБ ново....
на 20.08.2010 г.
+11
 
 
Шейховете си вкарват паранои. БФС-то не поддържа Ботев, няма смисъл да го прави. Че мача бил последния кръг, ами ЦСКА не бяха ли и те с Левски в първия кръг? И това ли е нагласено? Виж, ако Ботев имаха пари, или поне някой зад тях, декларацията ви можеше да има основание. Но при условие, че БФС ги изхвърли от А, че никой не се намери да ги спаси от Христолов, че благодарение на сливане с Металик са във В, не мисля, че това е отбор, от който може да се притеснявате.Все пак това е отбор създаден изцяло на ново, затова е и 'Възроден Ботев' Е, момчетата няма да играят за оставане, а ще гонят първото място (предполагам, ще си проличи доколко могат в следващите мачове) и ако наистина ви изместят, може да се сърдите само на играта на вашите футболисти. Хайде и нека по-добрият заиграе в Б
+6
 
 
Ей тва е, кой, каквото сам си го направи, друг не може... Що за УНИКАЛНА ГЛУПОСТ е тая декларация, не знам, но ефектът ще е само негативен. Дано скоро се забрави и мислете повечко с главите си!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: