Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хосе Луис Фернандес, който изигра Панчо в "Синьо лято", e приет в психиатричен център
Автор: Цвети Христова 14:03 / 20.10.2023Коментари (0)865
Вероятно мнозина от вас си спомнят любимите сериали от детството. Моето поколение израстна с култовия за времето си сериал "Синьо лято“. Испанската продукция от началото на 80-те години на режисьора Антонио Мерсеро се състои от 19 епизода, а днес Sofia24.bg ще ви разкаже за нея. Централното място в нашия разказ е за актьора Хосе Луис Фернандес, който изигра Панчо, доставчик на мляко в магазина за хранителни стоки на леля и чичо му, с които живее, защото родителите му са починали. 

Сериалът описва приключенията на група приятели - деца и младежи, които са във ваканция в Нерха. Това е град в испанската провинция Малага, Андалусия, разположен на брега на Средиземно море. Известен е като лятна туристическа дестинация, а също и с пещерите в околността, в които през 1959 година са открити пещерни рисунки.

Младежката група се състои от пет момчета и две момичета, на възраст между осем и седемнадесет години. Част от тази компания са и двама възрастни - художничка и пенсиониран моряк. Сериалът жъне огромен успех по време на първото си излъчване в Испания и оттогава насам е гледан от над 20 милиона зрители. Персонажите от филма стават любими герои на милиони деца по света. Сериалът е излъчен в нашата страна за първи път през 1984 година. "Синьо лято" е сериал, който се излъчва в цяла Латинска Америка, Португалия, Ангола, Полша и бивша Югославия.

Всяко едно дете у нас си е имало любимец от този сериал. Sofia24.bg ще ви припомни любимите персонажи и актьорите, които влязоха в сърцата на милиони деца по света. Старият моряк се казваше Чанкете. Актьорът Антонио Ферандис, който изигра тази роля вече не е между живите. Мария Гаралон пък влезе в кожата на самотната художничка Хулия. Мигел Ховен изигра Тито, който беше най-малкият в групата. Пилар Торес изигра Беа, която във филма е сестра на Тито и е най-красивото момиче в групата. За нейното внимание се борят Хави и Панчо. Хуан Хосе Артеро изигра Хави, който е лидер на компанията. Хосе Луис Фернандес пък влезе в ролята на Панчо, доставчик на мляко в магазина за хранителни стоки на леля и чичо му, с които живее, защото родителите му са починали. Мигел Анхел Валеро се превъплати в образа на Пираня. Прякорът му се дължи на пословичната му лакомия. Херардо Гаридо изигра Кике, който е по-голям от Тито и Пираня, но по-малък от Хави и Панчо. Кристина Торес бе в ролята на Деси (Десита). Тя пък е по неразделна приятелка на Беа, но не е симпатична като нея. 

Сериалът, излъчен от TVE в началото на 80-те години, беляза няколко поколения, израснали с неговите герои. Сега, 41 години по-късно, се разбра, че един от тях преживява тежък личен момент. Хосе Луис Фернандес, актьорът, който изигра Панчо, е приет в психиатричен център, съобщива farodevigo.es.

Мария Гаралон, актрисата, която изигра Хулия в сериала, разкри как се чувства в момента нейния колега.

По време на премиерата на спектакъла "Оковани думи" изпълнителката сподели: "Той има своите прекрасни сезони. Добре е и все още е там, когато говори с нас става много емоционален. Много ни обича и ние го обичаме".

Въпреки че Гаралон признава, че няма много контакти с Фернандес, тя обяснява, че Хуан Хосе Артеро поддържа по-честа комуникация с него. Актьорът, който влезе в кожата на Хави, отговаря за предоставянето на информация на колегите си: "Ако не знам нещо, той ми казва. Питаме се взаимно", казва Гаралон.

"Той се чувства добре. Малко по малко, с любовта на близките си и с достатъчно лекарства“, добавя актрисата за Фернандес, който в момента е на 58 години.

След като премина през емблематичното "Синьо лято" Хосе Луис Фернандес опита късмета си в света на музиката, като сформира дует с Артеро. Проектът обаче не беше успешен и остана незабелязан. През 1989 г. Хосе Луис Фернандес е арестуван за грабеж на френски гражданин с оръжие. Освен иззетото оръжие полицаите открили и лист хартия.

Фернандес, който е имал проблеми със зависимостта от наркотици, е работил от време на време в някои сериали, пиеси, а също и като озвучаващ актьор през цялата си кариера. Последната му работа идва през 2012 г., когато участва в уеб сериала "Децата на Мамбру“.



Още по темата: общо новини по темата: 5221
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/871 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Наводнения 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: