Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След шамара от телевизията личният живот на Петя Дикова процъфтява
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 29.10.2023Коментари (0)670
©
Петя Дикова понесе голям шамар на работното си място в Би Ти Ви. Тя беше понижена от водеща в обикновен репортер. Оказа се, че предаванията, на които тя е лице, не събират необходимия рейтинг, което наложило нейното отстраняване. Въпреки несполуките в професионален план, Дикова се радва на щастие в личния си живот.

С благоверния ѝ - писателя Илиян Любомиров, все още са влюбени и дори наскоро празнуваха годишнина от началото на връзката си. Те нямат брак, но не изключват възможността някой ден да минат под венчило. Ето какво сподели Петя по този повод:  

"Всяка година по същото време с Илиян празнуваме своята годишнина. В представите ни датата варира, защото аз я смятам от първата целувка, а той - от първата закуска. Заради него се научих да готвя и понякога да замълчавам - непознато за мен преди. Той ми показа забавната страна на неизбежните битовизми, премахна всякаква поза в поведението ми и ме научи, че не всичко се върти около мен. А, и че няма нищо продуктивно в това да общуваш с любимия в поза на "Ф". Илиян сбъдна най-голямата ми мечта - да чуя “мамо" и всеки ден му благодаря за това. Той е красив, забавен и грижовен, не помага, а е също толкова отдаден родител като мен. Илиянчи, страхотен си - и шегите ти, и мъдростите, и чорапите ти. Никой не сменя памперс и не строи кули като теб!"

Синовете на Петя – Александът и Илиян-младши, имат съвсем малка разлика във възрастта. Тя казва, че в определени моменти момчетата доста я изтощават, но няма по-голямо щастие за нея от децата. Дикова дори е готова за трето, надявайки се следващия път да бъде момиченце.

"Ако съдбата ни поднесе този подарък, какво по-хубаво от това!", коментирала е журналистката.

Дикова казва, че преди телевизията е била много важна за нея, но вече е пренаредила приоритетите си и семейството е на първо място. Усмихнатата брюнетка не спира да хвали мъжа си и да изтъква достойнствата му. "Не познавам по-начетен кавалер от моя! Истински рицар в това материално време! Моят партньор е поет. За какво повече мога да мечтая?!", доволна е щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков.

Тя неведнъж е разказвала историята на запознанството си с Илиян, която започнала в социалната мрежа. Той пръв ѝ написал съобщение, но тя му отговорила чак след година и половина. Не го направила по-рано, защото си мислела, че е обвързан. 

"Видях във фeйcбук, чe e cгoдeн и гo игнoрирaх. Впocлeдcтвиe ce oкaзa, чe тoвa e някaквa шeгa c кoлeжкaтa му - пoeтecaтa Рeнe Кaрaбaш. Нe били cгoдeни, нo рeшили, чe e зaбaвнo тaкa дa пишe. Пocлe ce cлучи, чe oзвучaвaх нeгoви cтихoвe в тв мaтeриaл зa нeгo. В тoвa видeo тoй cпoдeляшe, чe oбичa пълнeни чушки и муcaкa. Кaзaх нa мoнтaжиcткaтa, кoятo гo пoзнaвa:

"Прeдaй му, чe coлeнитe яcтия нe ca ми cилa, нo глaдeн нямa дa ocтaнe". Cлeд тoвa тoй мe пoкaни нa чaй", връща лентата на спомените Дикова. От този момент нататък двамата станали неразделни.

Пипи, както я наричат близките, умее да готви, при това много добре. Тя е отлична домакиня, въпреки че навремето майка ѝ не била такава. Водещата обаче я оправдава – все пак било нормално звезда от ранга на Аня Пенчева да си гледа прическите и бляскавата визия, а не метлата и черпака.

"Винаги я виждах с прическа, с грим, красиви тоалети, модерени рокли. Тя много пътуваше, постигаше и още покорява. Никога не съм я виждала да чисти, да пие бира и без изрядния ѝ френски маникюр. Според нея една дама не трябва да надига бутилката или да пуши по улиците. Иска ми се като малка да съм я имала повече време за себе си, но не я виня, а се възхищавам на забележителните ѝ постижения", разказвала е Петя.

Тя смята, че донякъде прилича на майка си, но в същото време е и много различна, защото децата са на първо място за нея и времето с тях е безценно.

Преди да забременее за първи път, половинката на Илиян Любомиров се страхувала, че може да има усложнения с износването на плода. Тя не крие, че страда от болестта на Хашимото, която засяга предимно жени в репродуктивна възраст. Установено е, че дамите с това заболяване зачеват по-трудно и при тях съществува повишена честота на спонтанните аборти. Дикова била наясно с всички рискове и в началото не се решавала да забременее от страх. За щастие, журналистката имала огромната подкрепа на мъжа си, който бил убеден, че опитите им за бебе ще се увенчаят с успех.

Писателят не e пестелив на комплименти и обича да хвали половинката си. "През последните години Пипи направи няколко значими неща. Роди ми двама синове, създаде и разви национална кампания за репродуктивното здраве, засне няколко филма и написа книга. И всичко това, докато е най-добрата майка и муза! Гледам я отново на екрана, свети високо, по-хубава от всякога! Моето момиче!", изказвал се е поетът по адрес на жена си. Тя пък е доволна, че винаги е значима и красива в неговите очи – дори когато е по раздърпана тениска вкъщи и е омазана с бебешко пюре.



Още по темата: общо новини по темата: 5207
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/868 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: