Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Чудесен е! Младежкият център в "Меден рудник" отвори врати
Автор: Екип Burgas24.bg 17:13 / 19.12.2023Коментари (0)2101
Младежкият международен център вече отвори врати в най-големият и населен с много млади хора жилищен комплекс в Бургас – "Меден рудник“.  

"Искам да благодаря на управляващите този проект – министерствата на спорта, на регионалното развитие и на образованието, които ни подкрепиха и на екипа, който вложи много енергия за създаване на този център. Още отсега заявките за ползването му са много повече от неговия капацитет, което е прекрасно. Детските градини, училищата, читалищата и всички млади хора ще могат да го ползват. Най-важното е, че той е подходящ и за гостуване на младежки формации от цяла Европа“, сподели кметът Димитър Николов.

"Пътят беше дълъг и труден, но резултатът е удовлетворяващ. Младите хора в Бургас вече имат още едно свое място, където да реализират свои мечти и свои проекти. От днес всички наши събития ще се случват в този нов център“, допълни още управителят на Младежкия международен център Мария Салабашева.

След като бе осветен от бургаските духовници, кметът Димитър Николов и официалните гости - партньори по проекта прерязаха лентата на обекта и разгледаха условията, които новият културен център предоставя.

Сградата на Младежкия център е на три нива със застроена площ от 1 153 кв. м. и паркинг. На първия етаж има широко амфитеатрално фоайе, което може да се ползва като споделено пространство /co-working/ за научни и образователни проекти. Там има още изложбена част, кафене и мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места със сцена за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси.

Второто ниво на сградата има конферентна зала и помещения, които могат да се ползват за смарт офиси, а третото е предвидено за временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави и разполага с леглова база от 35 легла за гост – лектори и участници в национални и международни мероприятия и тераса, на която също ще се провеждат занимания на открито. Сградата отговаря на всички европейски стандарти за достъпна среда за хора от уязвими групи.

Центърът предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

На събитието присъстваха още представители на партньора по проекта Община Рейкявик /Исландия/, на Програмния оператор от Министерството на образованието и науката, на общини и младежки центрове от страната и много жители на комплекса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: