Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът Денков сподели тайни от личния си живот
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 23.12.2023Коментари (0)1358
©
Химията събира премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова. Двамата се запознават във Факултета по химия и фармация в СУ. Проф. Чолакова първо е негова студентка, а после докторант и накрая става най-близкият човек до Денков.

Това може да се каже, че е моят първи дом, защото повече време съм бил тук. Това място го обвързвам с най-скъпите ми хора, каза Денков пред bTV. Да се работи с акад. Денков е много приятно, защото има много хубави и креативни идеи, сподели Захари Винаров.  

За лошите резултати на учениците на PISA Денков обясни, че има проблеми и никой не трябва да ги отрича. Образованието трябва да стане по-добро и резултатите да се използват за старт на промяната, каза още Денков. Учителите провокират мисленето на децата и трябва да се изисква повече мислене, а не наизустяване. И за самите учители трябва да има някакви тестове, когато излизат от университетите, каза проф. Чолакова.  И обясни, че децата им сами решават къде да продължат образованието си. За мен е истинско щастие, че синът ни учи в Англия, а после и в САЩ, а после се върна, за мен това е истинско богатство - младите за заминат да учат в чужбина, а след това да се върнат и да допринесат за развитието на България", каза още тя.

Премиерското семейство има четири деца. Дъщеря ми се омъжи за испанец и живее в Испания. Тя е глобалист - първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а после работи и в Австралия, разказа премиерът. Тя има и две дъщерички и за празниците се е прибрала в България. 

Младите се интересуват от две неща - да имат перспектива за развитие и добро заплащане, каза още Денков.  

На Коледа се събираме с децата и със сестра ми и нейното семейство. На Бъдни вечер имаме традиция с питката, каза още проф. Чолакова. Тя отговаря и за семейния бюджет и като всеки финансов министър прави бюджета, а след това го обсъжда и с премиерът. 

Идеята за постната пица много години затрудняваше българите да получават по-високи доходи, каза Денков. И обясни, че през следващата година ще се вдигнат пенсиите и минималната заплата. Основна цел пък трябва да е привличаме повече инвеститори. Премиерът отчете, че преките чужди инвестиции са рекордни и ще минат 7 млрд. лв.

Последните шест месеца за мен бяха доста трудни, защото Ники много ми липсваше в работата и не можехме заедно да правим научни дискусии, а дискутирахме основно политическите въпроси. Струва ми се, че България върви в правилната посока, каза проф. Чолакова. И обясни, че двамата имат достатъчно време за себе си, а липсва в катедрата за научни дискусии. Надявам се, че когато стане вицепремиер ще има повече време за факултета, каза още тя. И беше категорична, че му приляга повече ролята на учен. 

Денков за пореден път обясни, че при ротацията през март ще бъде вицепремиер и ще се върне в Министерството на образованието и науката.



Още по темата: общо новини по темата: 5224
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/871 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: