Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Неговите очи пленяват, но не само заради тях пак ще бъде номиниран за Оскар
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 05.01.2024Коментари (0)865
© Instagram
Днес Брадли Купър се гордее със седем номинации за Оскар, номинация за Тони и две спечелени награди Грами. В личен план той има дете от един от най-красивите модели в света – Ирина Шейк, с която може би си дадоха втори шанс в любовта.

През 2022 г. се появиха все по-упорити слухове, че Брадли и Ирина са си дали втори шанс в любовта. Въпреки че това не се случи, двамата очевидно са запазили добри отношения след раздялата. 

В професионален план Брадли Купър работи по филма за живота на пианиста Ленард Бърнстейн "Maestro“, на който е съавтор, режисьор и продуцент заедно с Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. Филмът излезе в Нетфликс през 2023 г. и бе посрещнат възторжено от публиката и критиците.

Изглежда, че синеокият чаровник има всичко, но пътят му към успеха не е бил лек.

Славата не идва при него веднага. Той трябва да се пребори както със суровите правила в шоубизнеса, така и със собствените си демони, за да стигне до там, където е днес.

Роден в Пенсилвания на днешната дата, 5 януари, 1975 г., актьорът започва кариерата си с малки роли в телевизионни сериали в началото на 2000-те години. Първите му появи на малкия екран са незначителни и не му носят голям успех.

За да стане световноизвестен и обичан актьор и режисьор, Брадли трябва да измине дълъг път и да спази едно обещание, което си дава през далечната 2004 г. Историята му за успеха, постигнат на крачка от поражението, edna.bg разказва накратко:

Първи стъпки в актьорството

Като дете Брадли не е привлечен от актьорството. Вместо това проявява интерес към баскетбола и готвенето. След като гледа филми като драмата "Човекът слон“ обаче, започва да мечтае за кариера в киното и участва в местни пиеси. След като завършва гимназия, Купър получава диплома от Джорджтаунския университет през 1997 г. и се отдава на преследване на мечтата си.

По-наблюдателните зрители може би са го забелязали в епизод от 1999 г. на "Сексът и градът“, където се появява за няколко секунди. Две години по-късно получава по-значима роля – партнира си с Дженифър Гарнър в "Наречена още“. Така решава да се премести в Лос Анджелис.

Сякаш отново в гимназията

В "Наречена още“ Брадли играе репортер и приятел на главната героиня. Работата по този проект обаче се оказва предизвикателство. От втори сезон нататък ролята му става все по-незначителна, до такава степен, че Брадли моли продуцентите да премахнат героя му. Самочувствието на актьора страда сериозно. Преместването в Ел Ей го карало да се чувства сякаш "се е върнал в гимназията“. "Не можех да влизам в никакви клубове, нито едно момиче не ме поглеждаше. Бях тотално депресиран.“, разказва по-късно той.

След неуспеха в "Наречена още“ Купър започва да се чувства депресиран и обмисля да се откаже от шоубизнеса. За да компенсира несигурността си, той развива "злостно чувство хумор". В крайна сметка обаче открива, че просто се държи зле с околните.

"Уау, всъщност ще съсипя живота си“

По същото време осъзнава, че злоупотребява с алкохол и други вещества, опитвайки се да се справи с живота на прохождащ актьор. През 2004 г. се зарича, че ще остане трезвен, след като нощен купон го вкарва в болница.

"Бях толкова загрижен какво мислят за мен. Винаги съм се чувствал аутсайдер.“, споделя Купър пред Hollywood Reporter през 2012 г. "Осъзнах, че няма да изпълня потенциала си и това ме изплаши адски много. Помислих си: "Уау, всъщност ще съсипя живота си. Наистина ще го съсипя.“

Брадли удържа на думата си относно трезвеността и явно точно това е парчето от пъзела, което е липсвало, за да постигне успех.

Големият пробив в киното

През 2006 г., на 31-годишна възраст, Брадли се жени за актрисата Дженифър Еспозито, но се развеждат през ноември 2007 г.

Големият пробив в киното идва през 2009 г. - в комедията "Последният ергенски запой“, която не само се превръща в комерсиален успех, но и прави Купър истинска звезда. След това той участва в две продължения на хитовата лента. И точно когато с участието си в "Той не си пада по теб“ и "Денят на Свети Валентин“ изглежда е станал любимият актьор от романтичните комедии, той прави завой към по-сериозни роли.

Наръчник на успешния актьор

Голям успех му носи драмата от 2012 г. "Наръчник на оптимиста“, където си партнира с Дженифър Лорънс. Двамата се оказват супер успешен тандем и снимат още 2 филма заедно.

А с ролята в "Американска схема“ (2013 г.) печели награда на Гилдията на американските актьори – първото голямо признание за таланта му. Сред другите му успешни проекти са "Пазителите на Галактиката“ (2014), "Американски снайперист“ (2014) и "Улицата на кошмарите“ (2021).

Готов за семейство

Името на Брадли е свързвано с имената на няколко популярни дами: Дженифър Лопес, Рене Зелуегър и партньорката му от филма "Думите“ Зоуи Салдана. През 2013 г. Брадли започва да излиза с модела Суки Уотърхаус. Две години по-късно двойката се разделя. Близки на тогава 40-годишния Купър, твърдят, че той вече иска да се задоми, докато Уотърхаус, на 23 г. по това време, предпочита да се съсредоточи върху кариерата си, преди да създаде семейство. Явно обаче е въпрос на време съдбата да срещне Брадли с жената, която истински ще плени сърцето му.

Една сбъдната мечта

През април 2015 г., само месец след прекратяването на двугодишната му връзка със Суки Уотърхаус, започва да се говори, че Брадли излиза със супермодела Ирина Шейк. Двойката обявява публично връзката си през пролетта на 2015 г., след като са снимани да се целуват в Лондон.

Двамата стават родители на дъщеричката си Леа де Сен, през март 2017 г. Когато става въпрос за дъщеря им, те са много дискретни, но Купър признава пред NPR през септември 2018 г., че бащинството е "чудо“ и нещо, за което винаги е мечтал.

Роди се... скандал?

През 2018 г. Брадли дебютира като режисьор с четвъртата холивудска версия на филма "Роди се звезда“. Освен това участва и в главната роля заедно с Лейди Гага. Тандемът им печели стотици отличия за проекта, включително Оскар за най-добра оригинална песен през 2019 г. и две награди Грами.

Химията между Лейди Гага и Брадли е толкова неоспорима, че феновете веднага започват да спекулират, че двамата са пренесли романса от екрана в реалния живот. И двете звезди категорично отричат, твърдейки, че просто са си свършили работата отлично. Но последвалите събития от личния живот на Брадли само наливат масло в огъня на слуховете...

От влюбена двойка до съвместно попечителство

След 4 години заедно Купър и Шейк прекратяват връзката си през юни 2019 г. Източник споделя пред Us Weekly по това време, че двойката е преживявала труден етап на фона на упоритите слухове за афера около участието на Купър в "Роди се звезда“. "Въпреки че нямаше нищо романтично между Брадли и Гага, за Ирина беше трудно да се справи с клюките“, издава вътрешен човек. Дали в тези думи има истина, самите те така и не потвърждават.

Въпреки че вече не са двойка, Купър и Шейк остават отдадени родители на дъщеря си Леа. "Той е пълноценен, практичен баща“, признава моделът пред Highsnobiety. "Леа отиде с него на почивка за почти две седмици [без бавачка] – и не им се обадих нито веднъж.“ - обяснява още Ирина, която не крие, че е горда с детето си. "Без "моля“ или "благодаря“ не получава нищо.“



Още по темата: общо новини по темата: 5207
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/868 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: