Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бесте Сабри и гаджето й са заедно от ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 17.01.2024Коментари (0)46374
©
Водещата на "Тази събота и неделя“ Бесте Сабри и приятелят й Борислав са задно от над десет години. Те се запознават като ученици в родния си град Шумен. Тогава той тренира футбол в града, а след това влиза при юношите в националния отбор. Баща му и сега е наставник в града. Борислав обаче се отказва от топката и сега се занимава е логистика в голяма строителна компания, пише Галерия. 

"Бяхме заедно още преди да замина да следвам в Шотландия, но тя ни раздели. В Абърдийн бях с момче от Литва. Той дойде с мен в България, но пътищата ни се разминаха. После обща компания ни събра отново с приятеля ми от времето на гимназията. Сега пак сме заедно. Вече сме други като личности, надградили сме се с различни представи за живота в сравнение с тези от тийнейджърството. Вярвам, че като двойка вървим в правилната посока“, признава красивата водеща. Двамата живеят под наем в столичния квартал "Манастирски ливади“ и обожават да пътуват.

Бесте е отгледана от майка си Нели, която е учителка по биология и химия. Водещата е била едва на девет месеца, когато баща й заминава за Турция, за да търси работа, но така и не се връща обратно в България. Така двете остават сами, а Бесте преминава през ада и рая.

"С баща ми цял живот сe опитваме да изграждаме мостове помежду си, които така и не се случиха“, споделя с тъга Бесте за отношенията с баща си Субхи Карадаг. В отглеждането на водещата помага и нейният дядо, който е бил начален учител 40 години.

"Вуйна ми е в същата фамилна професия. И аз исках да поема по техните стъпки, представях си, че мога да се справя. После осъзнах, че се изискват огромна отговорност и търпение и се отказах да ставам учителка“, казва водещата. Фамилният съвет препоръчва право или медицина за по-стабилно.

Бесте обаче избира журналистиката - прекалено любопитна е към света, фен е на динамиката и действието, а името й в превод означава "сътворявам“. Няма проблем с езиците - първа е на олимпиадите по литература, знае турски, овладява английски и немски в гимназията "Никола Вапцаров“. Записва журналистика в Шотландия, после завършва и магистратура със специалност "Международни отношения“ в  Абърдийнския университет. Иска да се развива във Великобритания и кандидатства за стажантска програма на ВВС.

"Бях стигнала до трети кръг, даже имах насрочено интервю. Но дойде пандемията, отложиха всички програми. Изборът ми беше да остана една година, да се надявам на чудо и да започна почасова работа, или да се върна“, разкрива хубавицата.

Така тя се прибира в България. Работи няколко месеца в БНР Шумен, където трупа опит като репортер. Започва да се занимава с телевизионно репортерство през 2017 година по време на стажа си в Нова телевизия. Присъединява се към екипа на bTV новините през декември 2020 г. като стажант-репортер и за кратко се откроява с таланта си да открива и отразява важни новини и събития с хуманитарна насоченост. Заради репортажите си миналата година обра повечето награди за тв журналистика. Тя отрази опустошителните земетресения в Турция през февруари 2023 г., за което отнесе приз на наградите "Свети Влас“, както и беше избрана за "Мис ТВ чар". Заминава за южната ни съседка, защото владее турски език перфектно и може лесно да разговаря с местните хора.

"Никога няма да забравя ужаса, който видях след земетресенията. Винаги ще помня страха и разрухата в очите на хората. Не толкова бетона. Целият им живот беше съсипан. Ще се възстановяват дълго, аз нямам право на самосъжаление. Може да изглеждам мила и невинна, но отвътре съм войн. Благодарна съм на майка ми, която винаги ми е давала кураж и е била зад гърба ми“, обяснява Бесте.



Още по темата: общо новини по темата: 5210
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/869 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: