Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илиян Василев: Всичко това е част от глобален план и в него основна роля играе като архитект именно Москва
Автор: Цоня Събчева 09:39 / 05.02.2024Коментари (1)791
©
Урсула фон дер Лайен не беше точно знамето на климатичните политики. Знамето им беше Франс Тимерманс, нейният заместник. На заседанието на Европейския съвет, това е най-висшият орган, беше взето много важно решение, а именно акцент на Европейския съюз в следващите години да бъде отбраната и сигурността. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Илиян Василев, бивш посланик на България в Москва, сега енергиен експерт и политически анализатор.

"Което означава, че част от тези средства, които отиваха да поддържат климатичните политики, ще се пренасочат към отбрана, просто защото преди да спасяваме планетата трябва да спасим самият Европейски съюз и териториалната цялост на неговите членки. Тъй като всички страни вече приемат, че заплахата милитаризирана Русия да ни нападне е вече много осезаема. Сега, процентите не са над 50, но при всички положения тази опасност расте. И доколко може да се вярва на Русия, след като всички от Путин надолу точно в навечерието на войната в Украйна уверяваха, че това е невъзможно, че това е безумие да се нападне Украйна, и я нападнаха", коментира още той.

Доколко е възможно Русия да предприеме такива действия и към Европейския съюз?

"Апетитът идва с яденето. Една свръх милитаризирана, защото в момента, за да оцелее Русия тя се милитаризира - икономика, общество, всичко. И това, когато вече мине една граница, в която балансите между разум, рационалност, интереси се нарушат, то може да се очаква всичко. Не случайно всички основни страни Британия, Германия, Полша, Франция, Италия ревизират плановете си именно, за да увеличават въоръжаването си въз основа на оценката за нарастваща опасност от голяма война. Провокирана и в следствие на Русия и не само на Русия, има и други агенти които могат да се включат. Днес пускам една статия по този повод, тактиката на Русия да глобализира Украинския конфликт и да ни ангажира в една глобална война. В която се  намесват с техните интереси, съответно и някои други регионални сили, които са анатизападно настроени, против Европейския съюз и НАТО. В този смисъл Европейският съюз, след като се преориентира към отбрана, вероятно ще започне, не само вероятно, а със сигурност ще започне да прави политика, която е много по-близка до тази, която се провежда в САЩ и Канада, Северна Америка. По-балансирана политика, която ограничава зависимостта си от внос. Ето виждате конфликт в Червено море, той не е случайно избухнал там с хутите. Хутите не случайно атакуват танкери, които се насочват към Европейския съюз. Всичко това е част от глобален план и в него основна роля играе като архитект именно Москва. И като играе тази роля, очевидно заплахата за цяла Европа става все по-реална. Пак казвам, тук не е необходимо човек да се паникьосва, а трябва да взима мерки, и това е начинът, по който се планира отбранителната способност. Трябва много хладнокръвно да преценим какви мерки трябва да предприемем както в областта на модернизацията на армията, така и в пренастройване на отбранителната промишленост с новите възможности. Както и разбира се, да  се прегледат мобилизационните планове, тъй като най-голямото престъпление, което може да се направи, е: в условията на очевидно консенсус за нарастваща заплаха от война, ние да оставим по-голяма част от подлежащите на мобилизация български момчета и момичета без никаква подготовка", каза Илиян Василев.




Още по темата: общо новини по темата: 4310
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.02.2024 г.
0
 
 
този само глупости дрънка
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: