Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съвети как да се научите да ходите на високи токчета
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 08.02.2024Коментари (0)681
© Burgas24.bg
Обувките с ток увеличават височината, издължават краката и придават особен чар и стил на визията ви. Всичко това е вярно - просто трябва да се научите как да ходите правилно на токчета. Следвайте съветите как да се научите да ходите красиво на токчета и ще успеете! Токчетата навлизат едва в края на 16-ти и началото на 17-ти век и от този момент нататък жените започват да мислят как да се научат да ходят на високи токчета и да не падат.

Една от първите дами, които са носили токчета (именно само един ток!) е френската кралица Ана от Бретан - така тя прикрива вродената си куцота.

Днес има няколко вида токчета и всеки вариант ще ви позволи да изиграете външния си вид по свой начин. Изберете правилния модел и се научете как да носите високи токчета.

Виенски ток

Това е най-ниският от всички съществуващи токчета, височината му не надвишава 2 сантиметра. Те са подходящи за вас, ако имате дълги и тънки крака. Такива обувки ще позволят на краката ви да почиват през целия ден и изобщо няма да възникнат проблеми с правилното ходене на токчета.

Платформа

Височината на такъв ток варира от 2 до 4 сантиметра. Често това са унисекс ботуши или високи ботуши. Обувките с такава пета са подходящи за момичета с всякакъв ръст и конструкция. Лесно е да се движите с тези обувки. Как да се научите да ходите уверено на токчета, препоръчваме да започнете с този модел.

Клин ток

Тази гледка е интересна не с височината на платформата, а с формата си, която наподобява обърната пирамида. Подходящ за всеки тип фигура. Как да ходите правилно на токчета с тази форма зависи от тяхната височина - колкото по-висока е, толкова по-трудно ще ви бъде.

Универсален ток

Височината на универсалния ток е повече от 8 сантиметра. Трябва да бъдете особено внимателни с тях: всеки сантиметър значително натоварва гръбначния стълб, така че е по-добре да носите такива обувки само за специални поводи.

Клин ток

Масивната подметка разпределя натоварването при ходене върху целия крак, без да създава дискомфорт. Това е най-добрият вариант за тези, които искат да се научат да ходят красиво на токчета: ще се чувствате уверени в обувките на клин.

Стилетен ток

Стилетната пета е красива и елегантна, но ежедневното носене на такава пета е изпълнено със заболявания на вените и гръбначния стълб. Именно в този случай е важно да знаете как да ходите красиво на високи токчета.

Как да се научим да ходим на токчета? За да започнете, изберете обувки с удобна последна част. Няма значение дали е виенски ток или спираща дъха токчета - красивата походка зависи от степента на комфорт. И е по-добре да се даде предпочитание на дебели и ниски токчета (5-7 сантиметра височина).

За да определите оптималната височина на тока за вас, застанете в обувките си на твърд под, изправете краката си и се опитайте да застанете на пръсти, повдигайки петите си от пода с 3-4 сантиметра. Ако не можете да направите това, тогава тези обувки не са подходящи за вас - походката ви ще бъде грозна и коленете ви ще се огънат при ходене. Как да се научите да ходите уверено на токчета?

Докато учите, правете малки, бавни стъпки, без да огъвате коленете си повече от обикновено. Колкото по-висока е петата, толкова по-къса ще бъде стъпката. Спуснете петата, преди да спуснете пръста на крака – не спускайте пръста и петата на пода едновременно.

След като тежестта ви е върху пръстите на краката ви, плавно преместете тежестта си напред - сякаш ходите на пръсти. Поставете краката си възможно най-близо един до друг и не се опитвайте да повторите моделната походка (когато единият крак е поставен леко пред другия). Застанете така, че петата на единия крак да докосва средата на подметката на другия под ъгъл.

Преместете тежестта си към пръстите на задния си крак и когато кракът ви се измори, сменете позицията и изнесете другия си крак напред - това ще ви помогне да се научите да поддържате баланс при ходене, пише actualno.com.



Още по темата: общо новини по темата: 5202
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/867 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: