Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Сблъсъци между протестиращи и полиция в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:54 / 15.11.2010Коментари (0)1478
Жандармерия и затворници, натоварени в два катера надхитриха жителите на Стария Несебър, които от неделя са блокирали провлака към стария град, за да осуетят акция на ДНСК по разрушаването на незаконни надстройки на домовете им, предаде репортер на Burgas24.bg.

До тази хитрост се стигна, след като в ранните часове на деня хората с телата си спряха полицейските части по и успяха да провалят акцията на РДНСК по събарянето на шест незаконни надстройки в града.

Заради тях и други незаконни строежи има опасност Стария Несебър да бъде изваден от списъка на ЮНЕСКО.

Старият Несебър е блокиран от автомобили и жители на града от около 18 часа в неделя. Хората решиха с телата си да осуетят акцията на ДНСК по разрушаването на незаконните настройки на частни домове. Според Георги Минев- началник отдел Оперативен контрол ДНСК в настоящия момент те не провеждат акции, нито настъпление срещу хората от Несебър, от ДНСК просто изпълнявали влезли в сила заповеди.

Сред недоволните бе и кметът на Несебър Николай Димитров, за да ги подкрепи. Той изрази мнението, че до тук се е стигнало през годините и се е мерело с двоен стандарт- за едни може за други не може. НИПК която тогава е отговаряла е давала критериите и тя ги е контролирала, което е било предпоставка за възникването на двоен стандарт. "И когато даваш едно нещо и го контролираш има предпоставки за двоен стандарт"-каза Димитров и допълни: "Големи хотели с големи ЗРП-та имат строителни книжа, узаконени са а тези хора, построили по една стаичка, изгарят сиромасите."

Никола Карчев от Несебър бе още по- остър в мнението: "30 години никой нищо не е дал за този град. Най-лесно е да се събарят така се печели имидж и днес Министър Плевнелиев, който раздава награди, а неговите хора със затворници събарят сгради в града ни".

В ранните часове на понеделник-около два след полунощ се е стигнало до сблъсъци с полицията при които са арестувани четирима. Свидетели разказват, че са били предизвикани от полицията, която е блъскала жени. Мария Пехливанова разказва: "да, на камъните, които жени бяхме ни натръшкаха там до фенера има камъни и като прасета ги изкарваха, три деца ги взеха... ма то беше страшно нещо аз не мога да повярвам на очите си. Имаше едно момиченце така му извиха ръцете и му събориха фотоапарата на земята... счупиха го".

По време на протеста потърпевши внесоха в Административния съд на Бургас, жалба срещу акцията, по която по-късно бе образувано дело.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Природни стихии
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: