Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Нефтохимик загуби от Ботев с 1:2
Автор: Екип Burgas24.bg 16:25 / 28.11.2010Коментари (330)14228
В истинско дерби, както се и очакваше, се превърна мачът Нефтохимик - Ботев Пд в Бургас днес. Хилядите фенове на стадион Лазур превърнаха в празник студения неделен следобед. Първо бургаската, а по-късно и половдивската агитка показаха своите хореографии, а подкерпата за футболистите не спря през целия мач.

Във футболно отношение мачът също бе на много високо ниво. В началото на двубоя "жълто-черните" направиха няколко добри атаки към вратата на Йорданов. Най-опасната ситуация бе в 12 минута, когато Атанас Курдов отправи силен удар към вратата на Нефтохимик, но стражът спаси. След още няколко негови опита в 21-вата минута отново той бе на стрелкова позиция в наказателното поле на "зелените" и с премерен изстрел откри резултата с 0:1. Това не подейства негативно на домакините и няколко минути по-късно те атакуваха вратата на Ботев. Защитникът на гостите Илия Николов спаси ситуацията, но с цената на нарушение и жълт картон. Прекият свободен удар бе изпълнен от Митко Трендафилов, но топката мина над вратата на Илия Николов. До края на първото полувреме последваха още няколко изключителни атаки и на двата тима, но защитниците бяха на мястото си и до гол не се стигна.

Втората част започна с голямо отлагане заради хвърлени от феновете димки. След като димът се разсея и играта бе подновена, атаките към двете врати бяха подновени. При една от най-впечатляващите отново Наско Курдов бе в центъра на атаката. Той подаде към Димитър Байрев, който стреля от воле, но вратаря на зелените спаси и топката попадна отново в Курдов. Той обаче се подхлъзна и Тодор Йорданов улови без проблем. В 66-та минута в игра за Ботев влезе Светослав Асенов на мястото на Недко Миленов. Секунди по-късно при атака на "жълто-черните" Асенов бе фаулиран и "канарчетата" получиха право да изпълнят наказателен удар. Точен от бялата точка бе отново Наско Курдов.

8 минути по-късно бургазлии се върнаха в мача след гол на Емил Рачев, който получи топката при разиграване между Митко Трендафилов и Илия Николов и бе точен за 1:2.

И двата тима продължиха да се борят до края, но до нов гол не се стигна и Ботев взе 3-те точки от стадион Лазур.

Освен уникалността като хореография и футболни достойнство за мач от "В" група, агитките на двата отбора показа и още нещо на всички останали в България - вместо да се псуват, на моменти те пееха в синхрон "Българи, юнаци!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на zeleniq1962
премахни филтъра

+14
 
 
Вече два дена изминаха от уникалният мач от великата атмосфера която създадаха великите фенове на Ботев и на Нефтохимик но все още истръпвам като се сетя как пяхме химне заедно и ние ви приканвахме с Българи а вие ни отговаряхте с Юнаци. След този мач съм горд че съм Българин горд съм че съм фен на Нефтохимик. Благодаря и на феновете на Ботев които допринесеха за шоуто което стана на ст. Нефтохимик. Успех по пътя ви към "А" - група. Пожелавам си до 2,3 години този велик мач да се играе на ниво "А" -група.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: