Добре дошли в реалността, акули

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
11:59 / 08.12.2010
4114
Защо българинът завижда на по-богатия от него ли? Не, това не е просто една наша лоша черта. Този тип поведение е предизвикан от живота, който е лош за 90 процента от нашите сънародници. И когато се съмняваш, че благосъстоянието на ближния ти не се дължи на неговите умения и способности, а на нещо скрито и нередно, ти завиждаш. Защото смяташ, че така не е честно. И в повечето случаи си прав в съмненията си.

Така бе две години и с Черноморец. Футболен Бургас бе като пришита кръпка скъп плат върху дрипава дреха. Не е нормално да има само един финансов футболен оазис в цялата страна,. Хайде, има още един-два донякъде, но всичко останало е пустиня. Това е все едно Дубай да си расте все така футуристичен, свръхмодерен и богат, а наоколо да са само пясъци. Да, там природата е отредила да има пясъци, но те са превърнати във фантастика. Освен Дубай, така изглеждат всички останали Емирства в ОАЕ, Катар, Бахрейн, Кувейт, Саудитска Арабия...Петролът е направил изключително много за тези изоставащи до не толкова отдавна страни. Истински чудеса!

И във футболен Бургас пробваха с "Петрол", но не успяха. Защото всичко останало около тях бе и си остана пустиня, докато те се къпеха в море от охолство.

Така че, добре дошли в реалността, скъпи "акули". А в тази, нашата реалност, вярвайте ми, не е лесно да се живее. Ще го разберете скоро, дано да не е в такава степен. И сега, пак по стара българска традиция, очаквайте около вашето красиво, но повалено тяло, да започне танцът на злобата.

А не бива. Защото наистина такъв е пътят - строеж на бази, кампуси и стадиони. И точно вие го показахте. Но май не трябваше сега. Не и когато, скъпи и лачени, вие се разхождахте сред дрипавите бедняци. А всъщност, на терена какво толкова показахте, че да сте заслужили привилегированото си положение?!

Отстрани всичко това ни изглеждаше като пир по време на чума. Пирът свърши. Чумата превзе нова българска територия. Последният футболен оазис...

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).