Жоао Пинто кандидат за треньорския пост в Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
19:35 / 09.12.2010
3309
Един от най-успешните португалски футболисти в последните десет години Жоао Пинто, е сред вариантите за нов старши треньор на Черноморец (Бургас), научи БТА.

39-годишният Жоао Пинто е юноша на Боависта, направи име във футбола с Бенфика, Спортинг и Атлетико (Мадрид). Жоао Пинто има над 80 мача в националния отбор на Португалия, но единственият му треньорски опит е от преди близо две години като помощник в канадския ФК Торонто, който се състезава в американската Мейджър-лига.

Нисичкият бивш нападател се съгласил да опита треньорска работа в България и то срещу доста по-ниска заплата от тази на досегашния старши Красимир Балъков. Той обаче не е единственият вариант, който ръководството ще обсъжда.

В списъка на Черноморец са специалисти от Италия и Сърбия. Съществува вариант Петър Хубчев все пак да бъде убеден да поеме поста в Черноморец, а в Поморие да бъде назначен старши треньорът на юношите (старша възраст)- легендата на клуба Владо Стоянов. Собственикът на клуба от Бургас Митко Събев в момента е в чужбина по бизнес-дела, но след завръщането си ще вземе решение по неотложните въпроси от последните дни.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).