Черноморец взриви трансферния пазар - взе еврошампион от Фиорентина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
11:43 / 15.01.2011
1965
Черноморец (Бургас) взе футболист който струва колкото отборите на ЦСКА и Левски, взети заедно. Напук на приказките за криза "акулите" разтърсиха трансферния пазар със завидно попълнение и ясно показаха, че ще преследват шампионската титла на България.

Вчера в 16:00 часа на летище София кацна нападателят Савио Нсереко. Той веднага отпраши към Бургас, където днес ще премине медицински прегледи и ще подпише договор.

Нсереко е собственост на италианския гранд Фиорентина, а до края на сезона ще рита на "Лазур" като преотстъпен. Визитката му е повече от впечатляваща - той стана европейски шампион с немския национален отбор при юношите до 19 години на първенството в Чехия през 2008-а, а до края на 2010-а на няколко пъти попадаше в младежкия тим на Германия.

В момента футболната федерация на Уганда, откъдето е родом талантът, прави постъпки за включването му в своя представителен тим.

Като юноша Савио започва кариерата си в школата на Мюнхен 1860. Още на 16 обаче се премества в академията на италианския Бреша. Там се подвизава между 2006-а и 2009-а, като особено последната е много силна за него.

Талантът му е забелязан в Англия и логично идва трансферът във Висшата лига - в Уест Хам, и то срещу 9 милиона паунда. Следващата спирка в кариерата му е Фиорентина, където обаче не успява да се наложи. В последната година играе под наем в Болоня, а след това в родния си Мюнхен 1860.

Заради финансовите проблеми там обаче решава да напусне, а преди дни ръководството на флорентинците се е споразумяло с Черноморец да го пусне на "Лазур" под наем.

Савио е само на 22 години и според мнозина продължава да бъде един от обещаващите таланти в германския футбол.

Нсереко се подвизава еднакво добре и зад нападателя, и като крило. Очаква се в Черноморец Антон Велков да го използва именно на втория пост. Не е тайна, че още при предшественика на Велков - Красимир Балъков, бургазлии изпитваха остра нужда от бързи, технични и изобретателни изпълнители по фланговете и това бе неколкократно повторено и от самия Бала.

С идването на Нсереко спортно-техническото ръководство на тима цели да запълни именно тази празнина в отбора.



Източник: Тема спорт


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).