Славия пречупи Черноморец на дузпи и е на полуфинал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (87)
19:56 / 07.04.2011
6816
Славия е на полуфинал за Купата на България, след като отстрани Черноморец на стадион "Лазур" в Бургас в драматичен мач, преминал през различни развои, за да завърши накрая с дузпи, в които "белите" проявиха по-голяма психика.

"Акулите" започнаха много силно двубоя и още в първата си атака получиха право да изпълнят дузпа. Басо от Славия събори Георги Андонов в наказателното поле и рефера без да се колебае, показа бялата точка. Зад топката застана Браганца, който без проблем вкара за 1:0.

След гола Черноморец - Бургас спадна темпото на игра и приеха Славия в своята половина. В 15-ата минута Николай Божов направи самостоятелен рейд, направи за смях отбаната на бургазлии, след което излезе сам срещу Паскал Борел и без никакви проблеми го преодоля за 1:1.

В 34-ата минута "акулите" отново излезнаха напред в резултата. Голмайстора на първото попадение Браганца изведе сам срещу вратаря на Славия Георги Андонов, който хладнокръвно реализира за 2:1.

През второто полувреме бургазлии заиграха по дефанзивно и  дебнеха своя опонент на контраатака.

В 70-ата минута гостите от София вкараха втори гол. Резервата Мартин Кушев засече с глава центриране от корнер на Даниел Пеев и изравни за 2:2.

Четвърт част преди края на мача Славия можеше да направи пълен обрат. Даниел Пеев стреля от фаул, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Десет минути преди края на срещата Зайц направи самостоятелен рейд от дясно, излъга двама бранители на "белите", навлезе в пеналта и с хубав шут вкара за 3:2.

Минута преди края на последния съдийски сигнал Славия вкара трети гол. Димитров центрира по-фланга, Мартин Кушев отклони към Божов, който със задна ножица реализира за 3:3.

Край на редовните 90 минути. Следват две продължения по 15 минути.

В първата минута от продълженията Черноморец отново излезе напред в резултата. Пламен Крумов направи чудесен рейд по-фланга центрира в пеналта, където Георги Андонов засече от воле топката и е прати зад вратата на Петров.

Две минути преди края на първото продължение Славия отново изравни. Георгиев центрира в наказателното поле на бургазлии, Хайри не можа да изчисти топката и е прати в краката на Молдованов, който без проблем вкара за 4:4.

През втората част от продълженията, "акулите" бяха по-активния отбор на терена, но така и стигнаха до гол и оставиха всичко да се реши след изпълнение на дузпи. 

Решаващият момент започна перфектно за Славия. Божков реализира първата дузпа за Славия, Паланков изравни за 1:1.  Кушев направи 1:2, Дянков изравни за 2:2. Мансаров вкара за 2:3. Бонев изравни за 3:3. Димитров отнова даде преднина за Славия 3:4. При четвъртата дузпа за "акулите" Пламен Крумов изпусна от бялата точка, при петата дузпа за "белите" Жуниньо вкара за 3:5 и класира Славия на полуфинал.

 

 

 



Виж коментарите (87)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).