Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Славия пречупи Черноморец на дузпи и е на полуфинал
Автор: Екип Burgas24.bg 19:56 / 07.04.2011Коментари (87)6810
© Burgas24.bg
Славия е на полуфинал за Купата на България, след като отстрани Черноморец на стадион "Лазур" в Бургас в драматичен мач, преминал през различни развои, за да завърши накрая с дузпи, в които "белите" проявиха по-голяма психика.

"Акулите" започнаха много силно двубоя и още в първата си атака получиха право да изпълнят дузпа. Басо от Славия събори Георги Андонов в наказателното поле и рефера без да се колебае, показа бялата точка. Зад топката застана Браганца, който без проблем вкара за 1:0.

След гола Черноморец - Бургас спадна темпото на игра и приеха Славия в своята половина. В 15-ата минута Николай Божов направи самостоятелен рейд, направи за смях отбаната на бургазлии, след което излезе сам срещу Паскал Борел и без никакви проблеми го преодоля за 1:1.

В 34-ата минута "акулите" отново излезнаха напред в резултата. Голмайстора на първото попадение Браганца изведе сам срещу вратаря на Славия Георги Андонов, който хладнокръвно реализира за 2:1.

През второто полувреме бургазлии заиграха по дефанзивно и  дебнеха своя опонент на контраатака.

В 70-ата минута гостите от София вкараха втори гол. Резервата Мартин Кушев засече с глава центриране от корнер на Даниел Пеев и изравни за 2:2.

Четвърт част преди края на мача Славия можеше да направи пълен обрат. Даниел Пеев стреля от фаул, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Десет минути преди края на срещата Зайц направи самостоятелен рейд от дясно, излъга двама бранители на "белите", навлезе в пеналта и с хубав шут вкара за 3:2.

Минута преди края на последния съдийски сигнал Славия вкара трети гол. Димитров центрира по-фланга, Мартин Кушев отклони към Божов, който със задна ножица реализира за 3:3.

Край на редовните 90 минути. Следват две продължения по 15 минути.

В първата минута от продълженията Черноморец отново излезе напред в резултата. Пламен Крумов направи чудесен рейд по-фланга центрира в пеналта, където Георги Андонов засече от воле топката и е прати зад вратата на Петров.

Две минути преди края на първото продължение Славия отново изравни. Георгиев центрира в наказателното поле на бургазлии, Хайри не можа да изчисти топката и е прати в краката на Молдованов, който без проблем вкара за 4:4.

През втората част от продълженията, "акулите" бяха по-активния отбор на терена, но така и стигнаха до гол и оставиха всичко да се реши след изпълнение на дузпи. 

Решаващият момент започна перфектно за Славия. Божков реализира първата дузпа за Славия, Паланков изравни за 1:1.  Кушев направи 1:2, Дянков изравни за 2:2. Мансаров вкара за 2:3. Бонев изравни за 3:3. Димитров отнова даде преднина за Славия 3:4. При четвъртата дузпа за "акулите" Пламен Крумов изпусна от бялата точка, при петата дузпа за "белите" Жуниньо вкара за 3:5 и класира Славия на полуфинал.

 

 

 

Още по темата: общо новини по темата: 4
06.04.2011
06.04.2011
05.04.2011
04.04.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ASR1927
премахни филтъра

+6
 
 
От какво се гордеете от това че за първи път виждам Славия да има повече агитка на мач в последните 20 години и то на гостуване и то в Бургас вие сте срам и позор за един европейски град ЗАКРИВАЙ цяла България ви се смее смешни алкохолици кво ревете аз в Кипър преди 10 години дадох 30 лева за билет и не плаках а вие плачете за 12 имате 2 мача в месеца ако за любимия ви отбор ви се свидят 24 лева какво повече да говорим
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: