Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Славия пречупи Черноморец на дузпи и е на полуфинал
Автор: Екип Burgas24.bg 19:56 / 07.04.2011Коментари (87)6788
© Burgas24.bg
Славия е на полуфинал за Купата на България, след като отстрани Черноморец на стадион "Лазур" в Бургас в драматичен мач, преминал през различни развои, за да завърши накрая с дузпи, в които "белите" проявиха по-голяма психика.

"Акулите" започнаха много силно двубоя и още в първата си атака получиха право да изпълнят дузпа. Басо от Славия събори Георги Андонов в наказателното поле и рефера без да се колебае, показа бялата точка. Зад топката застана Браганца, който без проблем вкара за 1:0.

След гола Черноморец - Бургас спадна темпото на игра и приеха Славия в своята половина. В 15-ата минута Николай Божов направи самостоятелен рейд, направи за смях отбаната на бургазлии, след което излезе сам срещу Паскал Борел и без никакви проблеми го преодоля за 1:1.

В 34-ата минута "акулите" отново излезнаха напред в резултата. Голмайстора на първото попадение Браганца изведе сам срещу вратаря на Славия Георги Андонов, който хладнокръвно реализира за 2:1.

През второто полувреме бургазлии заиграха по дефанзивно и  дебнеха своя опонент на контраатака.

В 70-ата минута гостите от София вкараха втори гол. Резервата Мартин Кушев засече с глава центриране от корнер на Даниел Пеев и изравни за 2:2.

Четвърт част преди края на мача Славия можеше да направи пълен обрат. Даниел Пеев стреля от фаул, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Десет минути преди края на срещата Зайц направи самостоятелен рейд от дясно, излъга двама бранители на "белите", навлезе в пеналта и с хубав шут вкара за 3:2.

Минута преди края на последния съдийски сигнал Славия вкара трети гол. Димитров центрира по-фланга, Мартин Кушев отклони към Божов, който със задна ножица реализира за 3:3.

Край на редовните 90 минути. Следват две продължения по 15 минути.

В първата минута от продълженията Черноморец отново излезе напред в резултата. Пламен Крумов направи чудесен рейд по-фланга центрира в пеналта, където Георги Андонов засече от воле топката и е прати зад вратата на Петров.

Две минути преди края на първото продължение Славия отново изравни. Георгиев центрира в наказателното поле на бургазлии, Хайри не можа да изчисти топката и е прати в краката на Молдованов, който без проблем вкара за 4:4.

През втората част от продълженията, "акулите" бяха по-активния отбор на терена, но така и стигнаха до гол и оставиха всичко да се реши след изпълнение на дузпи. 

Решаващият момент започна перфектно за Славия. Божков реализира първата дузпа за Славия, Паланков изравни за 1:1.  Кушев направи 1:2, Дянков изравни за 2:2. Мансаров вкара за 2:3. Бонев изравни за 3:3. Димитров отнова даде преднина за Славия 3:4. При четвъртата дузпа за "акулите" Пламен Крумов изпусна от бялата точка, при петата дузпа за "белите" Жуниньо вкара за 3:5 и класира Славия на полуфинал.

 

 

 

Още по темата: общо новини по темата: 4
06.04.2011
06.04.2011
05.04.2011
04.04.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Bourgas
премахни филтъра

+1
 
 
Такива са повечето, но има определено и неадекватни. По форумите ги виждам, навънка като изляза с приятели всички си викаме за двата отбора и на никой не му пречи нищо. Само тук форумните батки от БургаДИДАС лаят. А сами си направете сметка кой и защо кара хората да мислят така. Да не говорим за чудесното българско качество злоба, което изобилства в хората!
+2
 
 
Диско Жокера е време да отиде в час по български език! Вас, господине, който сте роден на пъпа на Бургас, не са ли Ви учили на български език? А заядливци ще се намерят навсякъде, по-лошото е, че си и вярват!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: