Нефтохимик с лекота се наложи над Свиленград

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
22:28 / 01.05.2011
3164
Нефтохимик с лекота се наложи над Свиленград с 4:0, в мач от 31-ия кръг на Югоизточната В група, игран в бургаския квартал Долно Езерово. Най-добрият играч на терена бе 42-годишният Митко Трендафилов, който набута две попадения в мрежата на южняците.

Свиленград започна с фалстарт на срещата и в 1-ата минута, след центриране на Митко Трендафилов, топката се озова в играч на Нефтохимик, и Георги Никифоров, направи безумен фаул, след което главният рефер Добромир Араванов, посочи бялата точка. От 11 метровия наказателен удар Сашо Дерменджиев бе точен - 1:0 за Нефтохимик. Ранното попадение, стъписа и се наложи, те бързо да изнесат играта в по-предни позиции. Южняците действаха основно с пробиви през фланговете. Така в 12-ата минута Христо Стефанов - Гунди, се озова на удобна стрелкова позиция, в наказателното поле на домакините, стреля, но удара му бе париран от бранител на бургазлии. В 17-ата минута Митко Трендафилов с топовен изстрел изпробва рефлекса на вратаря на Свиленград Димитър Николов, който обаче бе на мястото си и парира изстрела. В 27-ата обаче юношата на свиленградчани нямаше шанс, след като Митко Трендафилов "заши" великолепен гол със странична ножица - 2:0 за Нефтохимик. До края на полувремето пред атакуващите футболисти на южняците се отвори още един шанс, но при снаряда от пряк свободен удар на Димитър Бахчеванов, Емил Данчев показа добър рефлекс и предотврати попадение в мрежата си.

През втората част картинката на терена се запази - Нефтохимик контролираше топката, а Свиленград разчиташе основно на контри. Гостите обаче оставяха доста свободни пространства и от това, в пълна степен се възползваха зелените. В 54-ата минута Антон Иванов, се озова на удобна позиция и с мощен шут се опита да опъне мрежата на Димитър Николов за трети път. Младият голкипър бе на мястото си и спаси удара му. В 57-ата при разбъркване в наказателното поле на южняците, най-съобразителен се оказа, отново Митко Трендафилов, който от малкото наказателно поле не се поколеба да направи класическото 3:0. Този гол уби интригата в срещата и темпото видимо падна. В резултат на това до края на двубоя имаше само няколко по-интересни ситуации. В една от тях Паоло Драголов, вкара попадение, което бе отменено заради засада. В 84-ата минута пък Диян Лефтеров проби мощно в половината на Свиленград и оформи крайното 4:0.

След тази загуба жълто-зелените от граничния град, до голяма степен загубиха шансове за третото място. Нефтохимик пък се бетонира на втората позиция.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).