Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Започна строителството на спортен комплекс "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:04 / 03.05.2011Коментари (4)4215
Кметът на община Бургас Димитър Николов провери строителния обект, където започна изграждане на новия спортен комплекс "Славейков". Придружиха го зам.-кметът Костадин Марков и директорът на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Спортен комплекс "Славейков" ще се намира в едноименния жилищен квартал, на мястото на бившия работнически стадион, който бавно се рушеше в продължение на десетилетия.

Той ще е подобен на този в "Изгрев", който бе открит през май миналата година, но е с по-голяма площ - 21 декара /спортен комплекс "Изгрев" е 16 декара/.

Община Бургас вече натрупа опит при изпълнението на подобни проекти и за спортен комплекс "Славейков" са предвидени някои нововъведения. Освен традиционни спортове, там ще могат да се практикуват скейтборд и катерене.

За катерачите ще бъде монтирана специална стена с различни нива на трудност - за начинаещи и напреднали.

Скейт паркът ще е разположен върху 500 квадратни метра. Там ще има различни съоръжения и елементи, подредени по специален начин, които ще помагат на бургаските скейтъри да усъвършенстват своите умения.

Важно място в спортен комплекс "Славейков" заема пространството за лека атлетика. Там ще има овална 200-метрова писта с 4 коридора, 120-метрова писта за къси бягания, сектори за овчарски, троен, дълъг, висок скок и тласкане на гюле.

Предвидено е изграждане на зала за борба с обща площ 400 кв. м. /2 тепиха, сауна/.

В спортен комплекс "Славейков" ще има 2 игрища за футбол с изкуствена трева - високо качество, отговарящо на изискванията на ФИФА. Размерите им са 22 на 44 метра.
Към съществуващите 2 червени тенис корта ще бъде направен още един - с изкуствена настилка.

Естествено, в комплекса влиза комбинирана площадка за баскет/волейбол - два спорта, в които Бургас има традиции и големи успехи.

Както и в "Изгрев", в спортен комплекс "Славейков" ще има детска площадка и фитнес на открито.
В базата е включена още обслужваща сграда - 950 кв. м., с 2 многофункционални зали по 100 квадрата - за танци, йога, фехтовка, бойни спортове и др.

"Влезли сме в контакт със спортните клубове в Бургас. Искаме те да ни помогнат със съвети относно планировка и разположение на уреди, писти, тъй като най-много ще ги ползват те. Надявам се, че хубавата база, която ще направим тук, ще привлече много деца. Няма как да спечелиш едно дете за спорта, ако го вкараш в порутена зала или го заведеш на разбит стадион. Новите спортни обекти на Бургас не са такива - те са модерни, красиви и функционални", каза кметът Николов.

Спортен комплекс "Славейков" ще бъде построен до края на 2011 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Баръш Адем
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: