Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нефтохимик може да вземе лиценза на Поморие за "А" група
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 14.06.2011Коментари (41)6113
© Burgas24.bg
Нефтохимик е пред завръщане в "А" група. Бургаският клуб може да играе наесен в елита вместо Черноморец (Поморие), който спечели баражите за влизане. В ход е операция за "смяна на местата" чрез обединяване. Тимът от Поморие може да не получи лиценз, тъй като е уязвим по отношение на собствеността. Публична тайна е, че отборът е в ръцете на Митко Събев, който притежава също бургаския Черноморец. Твърди се, че петролният магнат не възнамерява да издържа два отбора в "А" група, а и по регламент няма право на това.

По неофициални информации местната власт в Бургас е амбицирана да види два отбора от града в "А" група и лобира за прехвърлянето на лиценза от Черноморец Поморие към Нефтохимик. По наредба това е възможно само между клубове от една област. Ако това се случи, "нафтата" ще прескочи "Б" група и ще влезе в "А" по-рано от прекия си конкурент Ботев (Пловдив) в изминалия сезон в Югоизточната "В" група. Пловдивският тим финишира първи и ще играе в "Б" група, а Нефтохимик остана втори.

От "смяната на местата" на отборите на запалянкото може да му се завие свят, защото всъщност днешният Черноморец Поморие започна в "Б" група с лиценза на някогашния Нефтохимик, впоследствие Нафтекс. А играещият сега във "В" група Нефтохимик е опит да се реставрира славният някога тим на Христо Порточанов и Димитър Димитров-Херо (сега треньор на елитния бургаски Черноморец). Отборът се нарича Нефтохимик 1986 и започна във "В" група след обединение с Атлетик.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 5
15.06.2011
13.06.2011
12.06.2011
10.06.2011
08.06.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на zeleniq1962
премахни филтъра

0
 
 
а бе нека влязат хората бе малко ли са страдали и и те като нас.....искам да кажа на всички малКи фенчета на Нефтохимик,че ние сме иЗпадали 1000000 пъти от А група..и си държим на отбора...и никога несме правили трагедии.обичаме си ЧЕРНОМОРЕЦ и това е.да живее БУРГАС.най-красвия град в България.
+1
 
 
Ако не знаете, днес 14.05.2011г. в 10.00 часа, цялото ръководство на Нефтохимик, заедно с новите собственици, е било на стадион Лазур да моли Събев да прехвърли на тях лиценза, тъй като Несебър също го желаят.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: