Борел: Корупцията в България е огромна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
10:20 / 15.07.2011
1628
Бившият вратар на "Черноморец" Паскал Борел разказа скандални неща за България в интервю за вестник "Билд". Германецът пристигна в Бургас в началото на 2009 г. със съдействието на тогавашния спортен директор Фреди Бобич и си тръгна това лято.

"Корупцията в България е огромна. Играхме веднъж срещу отбор, който бе фаворизиран от местния футболен съюз в борбата за титлата. Бяха отсъдени две дузпи срещу нас, а двама от моите съотборници получиха червени картони. Освен това залозите на мачове са масово разпространени между играчите в българското първенство", разкрива Борел.

32-годишният страж подписа след прибирането си в родината с 4-дивизионния "Ред Бул" (Лайпциг). "Изключително много се радвам, че отново съм в Германия. В края на престоя си в "Черноморец" само се чудех по какъв най-бърз начин да си тръгна. Чувствах се като в клетка. Когато Бобич и Красимир Балъ-ков ме доведоха в Бургас, клубът имаше големи планове. Двамата обаче напуснаха и всичко тръгна надолу", казва още Борел. Той споделя, че през зимата заплатата му била намалена с 50 процента.

Записалият 32 мача в Бундеслигата с екипа на "Вердер" вратар вероятно, макар и не достатъчно точно, намеква в изказването си за мачовете с "Литекс" през сезон 2009/2010. На 7 ноември в Бургас ловчанлии, които впоследствие станаха шампиони, биха с 2:1, като в края на двубоя бяха изгонени Цонков и Дянков от домакините. През пролетта "Литекс" би 2:0 и направи сериозна крачка към титлата. Хайри от "Черноморец" бе изгонен. Ивелин Попов откри след нарушение в атака, а Нифлор се разписа от дузпа.

Източник: в."24 часа"


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).