Бразилски гигант на проби в Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:10 / 17.12.2011
1694
Бразилски централен нападател се очаква да започне подготовка с Черноморец на 5 януари. Става дума за 22-го-дишния Диего Уилверсон Ферейра Соуса, който е с впечатляващи физически данни.

Кариоката е типичен таран с ръст от цели 190 см и 82 килограма, но въпреки габаритите си притежава добра техника и може да бъде използван зад нападателя. За последно Соуса е играл в първенството на Ангола и е носил екипа на Интер Луанда. Преди това кариоката се е подвизавал в португалския Лесойеш във втора лига. С екипа на иберийския тим изиграва 14 срещи, в които отбелязва 5 гола. Изненадващо обаче през това лято Соуса не си подновява договора с португалския отбор и решава да приеме авантюрата в Ангола, след като интерес към него има и от редица втородивизионни бразилски отбори.

Диего Соуса трябва да дойде в Бургас след Нова година и да изкара пробен период при акулите, преди Херо да му предложи договор. Освен Соуса още двама чужденци със сигурност ще започнат подготовка с Черноморец. Става въпрос за халфове от португалската втора лига.

Помощниците на Херо - Петър Колев и Георги Чиликов, са наблюдавали въпросните играчи преди месец и половина, когато отскочиха до Иберийския полуостров на лов за играчи. Този уикенд Чиликов отново ще пътува до Португалия, където ще гледа срещи от втора португалска лига.

Източник: в. "Тема Спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).