Черноморец пробва Мата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:02 / 08.01.2012
1886
20-годишен френски офанзивен полузащитник е на проби в Черноморец - Бургас от вчера, като ще остане в тима поне една седмица. Става дума за Маленга Н'Зузи Мата, който за последно се е подвизавал в трета френска дивизия. 175-сантиметровият техничар може да играе на абсолютно всяка позиция в офанзивен план и идва със статут на свободен агент.

Родителите на Мата са от ДР Конго, но той е роден във франция и притежава френски паспорт, което няма да е проблем да подпише с Черноморец. Кариерата на черноко-жия футболист започва от спортен клуб от парижкото предградие Булон, но само след година преминава в Олимпик Нойзи.

 
На 18-годишна възраст привлича вниманието на испанския Атлетик Билбао и една година тренира в школата на баските. Там обаче му е трудно да се наложи и се завръща във франция, където облича екипа на трето-дивизионния френски Колмар. В този тим играе основно в Б отбора му, който се подвизава в шеста френска дивизия. През лятото на 2011 година Мата подписва с третодивизионните Байон, но изиграва само две срещи, преди да бъде освободен.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).