Черноморец взе камерунски национал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
12:20 / 29.01.2012
1885
Камерунски нападател пристигна на проби в Черно­морец - Бургас. Става въпрос за 25-годишния Кристиан Бакаменга, който има мачове за националния отбор на роди­ната си. За последно той е играл за френския Нант, ка­то през 2008 г. е обявен за един от най-големите та­ланти на Камерун. Част е от тима на лъвовете по време на олимпийските игри в Пекин, като изиграва 3 ма­ча. Както е известно, нас­тавникът на бургазлии Ди­митър Димитров изрази же­лание да подсили отбора си в офанзивен план.

Бакаменга прави изключи­телно силен първи сезон във френската Лига 1 през 2008/09 г. с екипа на Нант. Голямата конкуренция в ти­ма принуждава наставника Ели Боп да използва африка-неца по дясното крило, но въпреки това той се предс­тавя на ниво и записва 27 срещи, като отбелязва и 5 гола.

Всичко обаче за 185-сантиметровия играч тръгва на­долу, когато лекари му отк­риват сърдечносъдови проб-леми и в продължение на че­тири месеца той не играе футбол. Следва контузия в десния крак, която го вади от игра за около месец и съв­сем логично се оказва нену­жен в Нант. Французите го преотстъпват на гръцкия Ксанти, но за един сезон в южната ни съседка изиграва само четири срещи. Дого­ворът му за наем изтича през лятото на 2011 година и той е принуден да се върне в Нант, но на 1 септември е освободен от френския втородивизионен тим.

Кариерата на Бакаменга започва в родината му, къ­дето играе за местни тимо­ве, но след това става една от звездите на шампиона­тите в Малайзия и Индоне­зия. Именно силното му представяне през 2007 годи­на с екипа на индонезийския Персиб му осигурява транс­фера в Нант.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).