БФС върна Анеси на Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
18:10 / 31.01.2012
2199
Спортно-техническата комисия на БФС обяви, че договорните взаимоотношения между Анисе Абел и Черноморец са прекратени неправомерно и той няма право да подписва с друг клуб. Според становището на СТК, ако нападателят подпише с друг клуб този клуб подлежи на санкция - забрана за осъществяване на трансфери. От комисията съобщават, че към момента договор между ЦСКА и Анисе не е депозиран.

При всички положения обаче решението е удар по селекцията на ЦСКА в последния ден на трансферния прозорец. Вчера стана ясно, че "армейците" могат да изпуснат и звездата в своята селекция - бившият играч на Реал Мадрид Карлос Диого, който има оферта от бразилския Палмейрас.

Ето официалната позиция на БФС:

Спортно-техническата комисия одобри следното становище по искания на "ПСФК Черноморец Бургас"АД - Бургас, направени с писма (заведени в деловодство на БФС с вх.№77 от 17.01.2012г., вх.№81 от 18.01.2012г., и жалба до СТК с вх.№111 от 25.01.2012г.), както и уведомление от състезателя Анисе Адрианантенаина (заведено в Направление "Спортно"-техническо при БФС с вх.№11 от 23.01.2012г.):

Въз основа на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на трудовия договор между състезателя Анисе Адрианантенаина, род. 16. 03. 1990г., с "ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас, извършено на основание чл. 326, ал. 1 във връзка с чл. 220, ал. 1 от Кодекса на труда, считано от 19.01.2012 г.
Спортно-техническата комисия намира, че прекратяването на договора е извършено без основателна причина по време на сезона. Това дава правната възможност на "ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас да претендира обезщетение от състезателя по реда и при условията на чл. 44 от Правилника за статута и трансферите на футболистите (ПСТФ).

Спортно-техническата комисия смята, че ако състезателят сключи договор с друг клуб, следва да се приложи установената презумпция, че този футболен клуб е бил причина състезателят да извърши нарушение на договора и на този футболен клуб ще следва да се наложи спортна санкция - забрана да картотекира нови футболисти за един трансферен период, установена в чл.45, ал. 2 от ПСТФ.

Към момента на приемане на становището от СТК - 31.01.2012г. - в деловодството на Българския футболен съюз няма депозиран договор между състезателя Анисе Адрианантенаина и друг български професионален футболен клуб.

Всички събрани по случая документи се предават от СТК на Комисията по лицензиране на футболни агенти към БФС за тяхната компетентна намеса по отношение на действията на г-жа Сокена Ба Бенжалюн, лицензиран агент на състезатели по футбол с лиценз от Френската футболна федерация, представляващи евентуално подбуда на състезателя Анисе Адрианантенаина да наруши договора си с "ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).