Кметът Николов: Бургас е готов за Европейско по футбол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:57 / 06.02.2012
2161
Бургас е готов да приеме Европейски футболни финали за юноши до 17 години. Това заяви кметът Димитър Николов по повод наскоро получено писмо от Български футболен съюз. В него президентът Борислав Михайлов съобщава, че има намерение да представи пред УЕФА кандидатурата на България за домакин на този форум през 2015 или 2016 година, а Бургас ще бъде предложен за един от градовете -домакини.

В такива първенства участват представителните футболни отбори на европейските държави, заедно със значителен брой делегати на УЕФА и ФИФА, както и много привърженици на футболната игра от страните - финалистки.

"Съзнавам, че това е събитие с голям мащаб, но смятам, че разполагаме с необходимия капацитет да създадем нужната организация", заяви кметът Николов. Той поема ангажимент до 2015 г. да работи активно за подобряване на спортната база в града.

В Бургас условията за настаняване са отлични - през последните 4 години броят на хотелите се увеличи от 14 на 65. Градът може да предложи на своите гости прекрасна плажна ивица, близко летище, неповторима културна програма, включваща множество фестивали, нова и обновена инфраструктура - включително спортна.

Бургас ще изготви искания концептуален вариант на промоционална кампания - осигуряване на безопасност за състезатели и привърженици, възможност за развлечения.

"Стискам палци България да спечели това домакинство. Готов съм да работя в екип с кметовете на другите ни градове, харесани за домакини", каза още Димитър Николов.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).