ЦСКА дава Черноморец на ФИФА заради Мишел Платини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:13 / 17.02.2012
1875
"Черноморец" единствено ще покрие разходите си за ксерокопиране на договори, но няма да получи и стотинка от ЦСКА за Мишел Платини.

"Точка 20 от трансферния правилник на ФИФА, който е изкопиран едно към едно като номер 18 в нашия, постановява, че предният клуб по никакъв начин не може да влияе на цената на последващ трансфер и ако такава точка фигурира, то тя е невалидна и не носи правни последствия", обясни юристът на "червените" Радостин Василев.

"Много ми е интересно защо всички се жалват на БФС от нас, а не искат да се видим в съда. Там е мястото на такива спорове. Но ако се съди по действията на футболната централа през последните седмици, вероятно очакват отново да им бъде помогнато от т.нар. капацитети там. Уважавам колежката Керка, но нека първо прочете какво пише в правилниците. Г-н Пламен Киряков също е юрист и не вярвам да не се е запознал с тях, след като е изпълнителен директор на толкова уважаван клуб", обясни Василев.

"Черноморец" претендира за още един милион за Платини, защото имало клауза в договора му за продажба на ЦСКА. Вероятно заради подобни спорове ФИФА е взела решение за включването на тази точка в правилника си. ЦСКА обмисля и да заведе дело за нарушаване на търговска тайна, защото договорите за покупко-продажба са защитени, а не трябва да се размятат по медиите.

"Единственото място, където става това, е в съдебната зала", допълни другият юрист на клуба Кирил Калинков. По същата схема Анисе заведе жалба срещу "Черноморец", след като от бургаския клуб показаха личните му данни пред всички.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).