Радуканов призова пълен стадион срещу Нефтохимик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:04 / 22.02.2012
2607
В интервю за клубния сайт старши-треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов призова феновете да напълнят стадиона за първия мач от пролетния полусезон, в който "жълто-черните" приемат Нефтохимик в дербито от 15-ия кръг в Източната "Б" група. Радуканов призна, че всички в отбора мислят за двубоя на 3 март още от първия ден на подготовката. Десетина дни преди подновяването на шампионата наставникът на "канарчетата" коментира състоянието на тима, който изкара целия подготвителен период далеч от Пловдив.

- Г-н Радуканов зимната подготовка е към своя край. Доволен ли сте от работата, която свършихте по време на лагера в Анталия?

- Имахме добри условия за работа в Турция. Играхме пет контроли, в които мога да кажа, че срещнахме добри отбори. Знаете, че записахме две победи, две равенства и допуснахме една загуба. Радващото е, че през цялото време футболистите показаха добра мотивация и работиха доста усърдно. Всичко, което бяхме заложили като физическа и тактическа подготовка го свършихме и се надявам постепенно да навлизаме в нужната форма за началото на първенството.

- Доволен ли сте от начина, по който се вписват новите футболисти в схемата на отбора?

- Да, доволен съм от всички. Както знаете повечето от тях са опитни футболисти. Вписаха се бързо и смятам, че ще бъдат от полза на отбора.

- Това ли е окончателната група, с която ще работите или очаквате още играчи?

- В общи линии това са футболистите. В Сандански с нас ще дойдат още едно-две млади момчета, които ще видим в лагерна обстановка и след това ще преценим дали да ги оставим.

- Мариян Огнянов ще претърпи операция и няма да може да разчитате на него за първите мачове. Това тревожи ли Ви?

- Да, тревожно е. При така създалата се ситуация решихме да предприемем бързи действия и в сряда сутринта, той ще бъде опериран. Имам уверението на докторите, че до 20 дни трябва да е готов за игра.

- В България условията за футбол и противниците, които ще срещне Ботев са различни от тези в Анталия. Може ли това да се отрази негативно на представянето на отбора?

- Имаме такива опасения по принцип, защото там мачовете бяха на добри терени, а противниците се опитваха да играят отворен и открит футбол. Предстои да видим как ще се адаптираме към нашата действителност.

- Мислите ли вече за много важния мач с Нефтохимик, от който до голяма степен зависи настроението, с което отборът ще започне пролетта?

- За този мач мислим от първия ден на подготовката. Тя бе насочена, така че да сме максимално готови за него. Първият мач наистина е много важен. Знаете, че има отбори, които започват трудно след почивката и им трябва време да достигнат до желаната форма. Аз се надявам ние да влезем максимално подготвени в него, да покажем добра игра и да спечелим.

- Със сигурност този двубой ще бъде съпроводен с голямо напрежение. Знаете ли как да го овладеете, за да не прегорят футболистите?

- Искрено се надявам да няма голямо напрежение, въпреки че именно заради него в отборите с високи цели, какъвто е и нашият, винаги се играе по-трудно. Сигурно ще се наложи да се справяме и това препятствие.

- Следите ли контролите и селекцията на другите отбори и кой ще бъде основният конкурент на Ботев за влизане в "А" група според Вас?

- Следим всичко, което се случва в другите отбори и по медиите и чрез нашите скаути, които ходят да ги наблюдават на живо. Очертават се няколко кандидати за промоция, с които ще трябва да се преборим. Според мен това е добре, защото в конкуренцията се ражда истината. Колкото повече добри отбори има, толкова по-добре за всички. Дано да станем свидетели на повече качествени мачове и да радваме феновете с добра игра, както и се надявам всичко да се решава на терена с футболни средства.

- Тодор Неделев беше капитан на отбора в контролите. Остава ли такъв и за официалните мачове?

- Да, той ще бъде. Тошко Неделев е младо момче от школата на Ботев, безспорно голям талант и сериозен футболист. Надявам се това да го мотивира още повече и да бъде от полза, както за него самия, така и за отбора. Мисля, че това е добър ход, който може да сплоти отбора още повече и да помогне на него да израства като футболист.

- Публиката не можа да види отбора по време на подготовката. Феновете са жадни за футбол и чакат с нетърпение първия мач. Искате ли да кажете нещо на 12-ия играч на Ботев?

- За съжаление наистина се получи така, че не можахме да играем нито една контрола пред нашата публика. Имахме голямо желание да играем в Пловдив. Бяхме решили това да стане в последната проверка, но тя пропадна заради метеорологичните условия, които не зависят от нас. Иска ми се на първия мач да се събере колкото може повече публика. Искам да благодаря на феновете за всичко, което направиха в последните есенни мачове. Сигурен съм, че ще ни подкрепят по същия начин и през пролетта, защото ние имаме нужда от тях. Още веднъж ги призовавам да напълнят стадиона и да ни подкрепят, а те могат да бъдат сигурни, че ще направим всичко възможно Ботев да печели.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).