Последните три отбора от двете "Б" групи изпадат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:00 / 28.03.2012
873
Последните три отбора от всяка от двете Б групи ще изпаднат в трета дивизия след края на сезона, съобщиха днес от БФС. Така от сезон 2012/2013 година Б група ще бъде единна, а не както е до сега разделена на Източна и Западна. 

Единната група ще бъде в състав от 18 отбора. Извън единната Б група догодина може да се окажат и отбори, които не покриват критериите за професионален лиценз, но по точки са запазили мястото си. Ако се стигне до такъв момент, то свободните позиции ще се попълват от В група, а не от изпаднали отбори според класирането, но пък с възможности за лиценз.

Днес беше изтеглен жребият за третия дял на първенството, но резултатите от него няма да се взимат под внимание при равенство на точките в крайното класиране. Няма да има мачове както в А, така и в Б група на светлия християнски празник Великден.

Във втория ешелон има кръг на 11-и април, а следващите мачове са точно след 10 дни- на 21-и април. Първенството на Б група завършва с междинен кръг в сряда, на 23-и май. В седмицата след това ще бъде насрочен и бараж между отборите, заели 2-о място в крайното класниране на Източната и на Западната Б група.

Победителят от този бараж влиза в А група, а няма да играе още един бараж, както беше миналата година. По предварителна програма мачовете трябва да се играят на следните дати: 1-и април, 7-и април, 11-и април, 21-и април, 28-и април, 5-и май, 12-и май, 19-и май и 23-и май.

Със сигурност обаче ще има промени в програмата на Западната Б група, тъй като Септември (Симитли) продължи на полуфинал в турнира за Купата на България, а на датата за полуфинал има насрочен кръг във втория ешелон.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).