Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Траян Дянков: Крайно време е да бием Левски на "Герена"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 10.04.2012Коментари (6)2465
© BulPhoto
Един от лидерите на Черноморец - Бургас Траян Дянков даде интервю пред "Тема Спорт" след успеха с 3:2 над Черно море. С него акулите излязоха на трето място в класирането, а шансовете им за класиране в евротурнирите не са никак малки. Ето какво е мнението на защитника за срещата с моряците, предстоящето гостуване на Левски на "Герена" и борбата за шампионската титла.

Траяне, определено продулжавате да изненадвате с играта си през сезона. Определят ви като хита на първенството...
- Реално ние и Лудогорец показваме много добър футбол и създаваме много положения за гол. Характерно за двата отбора е да търсят бързо разиграване на топката и да я задържат. Виждате, че това ни носи успех. За съжаление някой път заради лошите терени не се получава, заради което имаме и други неща на ум, които да използваме в такива ситуации. В последните мачове Лудогорец бе изпаднал в криза, но според мен те са отбора, който може да бъде определен като хит. Мисля, че в последния кръг срещу Черно море изнесохме много силен мач, в който показахме висок футбол за български стандарти. Надявам се да продължим да играем толкова добре. Длъжни сме, ако искаме да играем в евротурните.

През зимата си тръгнаха две от големите ви звезди - Жужу и Анеси, но това не се отрази на играта ви. Как успяхте да превъзмогнете липсата им и да продължавате да сте в тройката?

- Разполагаме с много добър треньор, колективът в отбора е на високо ниво. Разбира се футболистите също са от значение. Получи се много добра спойка между опит, младост и чужденци. Дано нещата продължат така и занапред. През зимата от тима си тръгнаха Жужу и Анеси, но на тяхно място пристигнаха други много добри играчи. Не виждам кой знае каква загуба. Дадоха много на отбора, но в момента също разполагаме със силни играчи. В Черноморец сме събрани такива футболисти, които предразполагаме за бързо адаптиране в тима. Треньорите, а и ние правим всичко, за да може чужденците да показват това, на което са способни.

В следващия кръг играете срещу Левски, който се намира в страшна криза? Ще "доубиете" ли сините?

- В момента те са притиснати до ъгъла. Мога да ги оприлича на див звяр, който е много опасен. Ще се опитаме да покажем най-добрата си игра, за да спечелим победата на "Герена". Ще ни бъде много трудно, въпреки моментното състояние на съперника. Все пак не бива да забравяме, че това е Левски. При тях има психологическа криза и се надявам да се възползваме от нея. Ако ни потръгне мача съм убеден, че ще постигнем успех. Срещу Локо София Левски изглеждаше трагично. Нямаше нито едно положение. Срещу нас обаче ще се завърнат Гаджев, Йовов и Старокин. Мисля, че с тях сините не играха толкова лошо с Литекс и Лудогорец. Просто им липсваше късмет. Напрежението при тях ще е много голямо, а и публиката им ще бъде негативно настроена. Ние трябва да се възползваме от тези фактори.

Преди два сезона бихте Левски като гост с твой гол, но мачът беше в Ловеч. Може ли това да го сторите пак?

- Крайно време вече е да ги бием на "Герена". През този сезон имаме силен отбор и можем да го сторим. Колкото до гола ми - просто тогава така се получи. Сега разполагаме с доста футболисти, които често бележат. Така, че няма значение кой ще реализира, стига да вкараме гол повече от Левски и да спечелим.

Имате шансове дори за титлата. Ще се борите ли за нея или ще се задоволите с класиране в Европа?

- Илюзорно е да се говори за титлата. В момента реалните шансове пред нас са за класиране в евротурнирите. Никой не ни го е поставял за цел, но ние с оглед добрите игри, които демонстрирахме не трябва да изпускаме тази възможност. За да гоним участие в европейските турнири обаче трябва да показваме още по-добра игра и резултати.

Отписват ви от борбата за титлата, докато Лудогорец, който е само точка пред вас е основен конкурент на ЦСКА...

- Гледайки програмата ми се струва, че Лудогорец има най-реален шанс да я спечели. Без да подценявам нашия отбор и без да омаловажавам труда на ЦСКА и Литекс, но с оглед играта и мачовете до края, най-реално е разградчани да станат шампиони. Не отписвам и Черноморец, но шансът ни е доста по-малък. За да се борим за златните медали трябва задължително да бием на "Герена", а след това и в Разград. Ако това се случи вече наистина ще можем да погледнем към първото място. Тайничко таим надежди за за него - който каже, че не иска да е шампион ще излъже. Но реалността е малко по-различна. Може би именно, защото не ни е фикс идея да сме първи показваме добри резултати.

Имаше много съдийски тесли срещу вас. Очакваш ли те да продължат, за да ви извадят от евротурнирите?

- Това също е една от причините поради, които не виждам големи шансове да спечелим титлата. За да станеш шампион трябва да играеш добре, да имаш съдийски комфорт, както и още много други работи, които са извън качествата на отбора. Далече съм от мисълта, че искат да ни спрат. Просто на някои отбори, поглеждайки някой техни мачове се вижда, че им се помага.


Източник: "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 31
19.04.2012
19.04.2012
19.04.2012
19.04.2012
18.04.2012
18.04.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на sn
премахни филтъра

0
 
 
еиииииииии прости мазнотийки,такъв футболист никога не сте имали, и няма да имате !!!are zavinagi насело утайки долнопробни!помаци розови пак сте чупим кухи зелени манерки!!!
-4
 
 
хаха, този велик капитан дето един път говореше как нафтата са беспорно отбора на бургас, с повечето фенове и незнам си какво, но как имал да връща заем от 50 000 лв. и било нормално да говори колко велик е черноморец. Всъщност напълно нормално. То при вас всички са да дърпат парички като започнем от най-големите утайки феновете до последата охрана на стадиона.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: