Собственикът на Черноморец спасил ЦСКА

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:56 / 09.05.2012
2772
Заведено дело от Митко Събев за над 200 000 евро помогнало на ЦСКА да изчисти и последните си проблеми с лиценза. Собственикът на Черноморец е вкарал "червените" в съда заради дълговете им по трансфера на Мишел Платини. Докато обаче траят процесуалните действия, ЦСКА е чист пред лицензионните власти, защото задълженията му не са официални. Това е развързало ръцете на Димитър Борисов да оправи документите на ЦСКА.

Според контракта между двете страни по трансфера на Платини, ЦСКА е трябвало преди доста време да изчисти и последната сума, да не говорим за ДДС-то. Според "армейците" обаче имало някакъв падеж през юни, което Черноморец атакува в съда. Само лихвите по неплатената сума от "червените" вече надхвърля 300 000 лева.

Припомняме, че Платини премина в ЦСКА на 1 септември 2009 година срещу 800 000 евро. Тази зима той облече екипа на Динамо (Букурещ). Двата клуба съобщиха, че става въпрос за продажба, докато самият футболист обяви, че е преотстъпен.

Адвокатите на Митко Събев пък са поискали от съда да наложи и обезпечителна мярка по делото срещу софийския клуб. Бургазлии се опасяват, че ЦСКА няма да има пари да си плати задълженията, след като загуби делото "Платини". Затова юристите на Черноморец се надяват съдът да постанови блокиране на някоя от сметките на "армейците", по която има налични средства.

За ЦСКА подобни неща не са проблем. Преди време те изтеглиха заем от ПИБ, като гарантираха дълга си към банката с тристранен договор. Според него БФС се задължаваше да превежда директно на ПИБ парите, които ЦСКА получава от участието си в евротурнирите, а така също и тези от продажбата на телевизионни права.

Източник: "7 дни спорт"


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).