Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас ще е домакин на голям научен конгрес
Автор: Екип Burgas24.bg 13:45 / 11.06.2012Коментари (0)1144
© Burgas24.bg
На 13.06.2012 г. от 13.00 ч. в зала "Петя Дубарова", Културен център "Морско казино" - Морска градина, гр. Бургас ще се проведе пресконференция по случай откриването на най-значимия научен форум на БЗС - 12-тия Научен конгрес под мотото: "Наука с аромат на липи". В нея ще вземат участие: д-р Борислав Миланов - председател на УС на БЗС, д-р Донка Станчева-Забуртова - главен секретар на УС на БЗС, д-р Николай Шарков - зам.-председател на УС на БЗС, проф. д-р Доан Зия - председател на Научния комитет на БЗС и д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет на община Бургас.

По установена традиция домакин на Конгреса на БЗС е гр. Бургас. Мероприятието се осъществява с любезната подкрепа на община Бургас и е под патронажа на кмета на гр. Бургас г-н Димитър Николов. Датите за провеждане на научния форум на БЗС са 14.06 - 16.06.2012 г

През настоящата 2012 г., Управителният съвет на БЗС, като основен организатор на форума, си поставя амбициозната задача да съчетае в едно интересна научна програма, която да обогати професионално израстване на лекарите по дентална медицина в България, с нова по рода си социална програма, насочена не само към колегите, но към бургаската общественост в частност и към цялото българско общество.

В програмата на конгреса лекции ще изнесат осем изявени лектори от чужбина и седем от България. Богата лекционна програма по различни теми в денталната медицина, обмен на професионална информация между колеги и лектори и срещи между състуденти очакват всички участници в дните на Конгреса - 15.06-16.06.2012 г .

Традиционно Наученият конгрес на БЗС ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение, с над 50 фирми-изложители. Всички участници ще получат информация за най-новите тенденции и прогресивен опит в областта на медицината и денталната медицина.

За първи път постерната секция, неотменна и желана част на Научния конгрес на БЗС в Бургас, е достъпна за всички участници в рамките на двудневната програма на събитието. Участниците ще имат възможност да разгледат интересни казуси, практически решения, научни разработки в удобно за тях време в рамките на Конгреса.

Социалната програма, подкрепена изцяло от кмета на гр. Бургас - г-н Димитър Николов и зам.-кмета - д-р Лорис Мануелян, ще стартира още на официалното откриване на Конгреса на 14.06.2012 г. в морската градина на открита сцена "Охлюва" с елементи насочени към най-малките пациенти, техните родители и, разбира се, към всички участници и гости.

От 18.30 ч. ще се проведе празник за децата, организиран от УС на БЗС под мотото: "Усмихни се! Детски зъбки - здравички и бели - като морски перли!", който ще бъде съпроводен от представление на Държавен куклен театър - гр. Бургас с "Приказка за Ох", занимателни игри и подаръци.

От 19.30 ч. ще започне тържествената част на откриването с приветствия и специално организирана програма от община Бургас, като се очаква и присъствие от страна на представители на Министерство на здравеопазването в лицето на д-р Ангел Кунчев - здравен държавен инспектор на РБ, Комисия по здравеопазването - д-р Красимира Симеонова член на КЗ, Националната здравноосигурителна каса - г-н Пламен Цеков - управител на НЗОК, представители на Български лекарски съюз, Български фармацевтичен съюз - г-н Мирослав Ненчев - председател на БФС и г-н Тодор Найденов - главен секретар на БФС, Сдружение на зъботехниците в България - г-н Владимир Кехайов - вицепрезидент на УС на СЗБ, г-н Петър Янев - член на УС на СЗБ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: