Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ново заседание на общинските съветници в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:03 / 24.07.2012Коментари (0)1059
© Burgas24.bg
12-о заседание на Общински съвет-Бургас ще се проведе днес. То започва от 10.00 часа в Културен център Морско казино. В амбициозния дневен ред предварителните докладни са 78, а като последна точка са включени питания.

Първите три докладни в дневния ред са свързани с удостояване на званието "почетен гражданин на Бургас" на народната певица Златка Ставрева, преподавателят по изобразително изкуство Златка Бобева и на Дончо Жеков Станков.

Следват пет докладни, входирани от заместник-кмета по "Европейски политики и околна среда" Атанаска Николова, които са свързани с издаването на Запис на заповед от кмета Димитър Николов в полза на различни министерства и които касаят процедура по изпълнението на европейски проекти, по които работи община Бургас.

Общинските съветници от Бургас трябва да дадат своето разрешение за да може общината да кандидатства с проект за европейско финансиране и относно изграждане на ВиК инфраструктура в квартал "Крайморие", село Рудник, минно селище Черно Море и град Българово.Проектът е по ОП "Околна среда 2007-2013", и е "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации между 2000 и 10 000 еквивалент жители".

Със своя докладна кметът Димитър Николов иска одобрението на Общинския съвет за отправяне на искане до Министерски съвет за безвъзмездно предоставяне на войскови терени с отпаднало предназначение в землищата на квартал Банево и селата : Изворище, Рудник, Равнец както и имот в град Бургас. Кметът Николов предлага да се вземе решение и за учредяване на безвъзмездно право на сторех върху морското дъно върху имот публична държавна собственост в бургаския квартал Сарафово и който попада в обхвата на територията на рибарското пристанище в квартала. Това решение е нужно, за да кандидатства общината за финансиране по оперативна програма "Рибарство".

Договорите на трима от управителите на общински медицински заведения ще бъдат удължени, а една сграда на общината ще бъде отстъпена за нуждите на Медицински център ІІІ. Голяма част от докладните записки, предложени в дневния ред на заседанието засягат решения за подробни устройствени планове за улична регулация, изменения на подробни устройствени планове, продажба чрез търгове на общински имоти частна общинска собственост в различни населени места , както и прекратяване на съсобственост с физически лица.

По време на заседанието съветниците трябва да изберат проверители - регистрирани одитори, които да извършат независим финансов одит на годишните финансови отчети на общинските търговски дружества за тази година. Предстои в Синята зона да бъдат въведени в експлоатация нови участъци отново с решението на общинските съветници по предложение на заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев.

Председателят на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и общински съветник Георги Георгиев предлага два общински имота на търг. Отново ще бъде направен опит за избор на обществен посредник в Бургас. Общинските съветници от Национален фронт за спасение на България отново настояват за разваляне на договора с концесионера, изграждащ подземния паркинг в Бургас.

На днешното заседание предстои съветници да одобрят и списъка на семействата, които ще бъдат подпомогнати със средства за ин витро процедури. 15 на брой са докладните входирани от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян за безвъзмездно подпомагане на нуждаещи се бургазлии. Ако днешният ден не стигне на съветниците да се произнесат по всички 79 точки без допълнителните, които се внасят всяка сесия то продължението на заседанието е планувано за 26 юли.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: