Руски милиардер пристигна тайно в Бургас, ще издържа Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:38 / 27.07.2012
3168
Руският милиардер Кирсан Илюмжинов пристигна на летище Бургас при засилени мерки за сигурност с частен полет от София в 20:10 часа снощи, съобщава бургаският сайт "Бесове".

Визитата на ексцентричния богаташ, който през ноември 1995 г. бе избран за президент на Световната шахматна федерация и след това на два пъти преизбиран на поста, трябвало да бъде тайна. Наскоро Илюмжинов купи 52,5 % от българската компания "Петрол холдинг".

От ВИП залата на пристигащите самолети при плътен кордон бил забелязан и Волк Хан Магомедхан - представителят на Илюмжинов за България, който бе пратен в края на юни да подготви срещата на милиардера с премиера Бойко Борисов.

Илюмжинов се качил в черен джип Мерцедес G класа и бил ескортиран с два леки автомобила и патрулна кола на МВР до входа на община Бургас. Там е бил посрещнат от десетина униформени от общинската полиция и от кмета Димитър Николов.

Легендарният богаташ е провел 15-минутен разговор с кмета Димитър Николов. От него се очаквало да каже дали ще развива спорт и по-точно футбол, ще строи ли амбициозния проект "Арена Черноморец", както и дали ще направи международна шахматна школа.

Руският милиардер е дал гаранции пред бургаския кмет, че няма да е проблем за него да издържа футболния клуб ПСФК "Черноморец", в който общината и "Петрол холдинг" АД имат равни дялове.

Новият партньор на българския бизнесмен Митко Събев в "Петрол Холдинг" АД дал дума, че още тази година тук ще се проведат два кръга от състезанията за световната купа по шахмат, а след това започва развитието на международна шахматна школа. От следващата седмица ще започнат да пристигат представителите на федерацията, за да подготвят двата турнира.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).