Клубовете решават за тв правата днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:10 / 06.08.2012
830
Президентите на футболните клубове от "А" група се събират днес следобед в сградата на БФС, за да обсъдят въпроса с телевизионните права, научи"7 дни спорт". Броени дни преди началото на първенството все още не се знае ще има ли футбол в родния ефир и коя телевизия ще излъчва мачовете от елита.

От БФС са изпратили официални писма до футболните босове, които днес ще се съберат и ще разгледат последните оферти, изпратени от телевизиите, желаещи да излъчват първенството. След това се очаква да бъде взето решение дали ще се приеме някое от предложенията, или ще се премине към друга форма на договаряне.   Разминаването между клубовете и телевизиите, които преговарят за излъчването на първенството, е заради сумата от 2-3 млн. лв., научи "7 дни спорт".

Според запознати вече на 2 срещи двете страни не успяват да се договорят за параметри, които да устройват всички. От едната страна са телевизиите, които максимално вдигнаха цената до 3 млн. лв. Първоначалното им предложение пък беше двойно по-ниско -1,5 млн. лв. На другия полюс са клубовете. Те искат най-малко 5 млн. лв., иначе изобщо няма да седнат на масата за преговори. Очаква се срещата в БФС днес да бъде решаваща за това дали ще има излъчване на първенството по телевизията.  

"7 дни спорт" научи, че има джентълменска договорка между повечето от водещите отбори, които ще се откажат от телевизионното излъчване, ако желанията им не бъдат удовлетворени. Със сигурност в този съюз влизат тимовете на Лудогорец и Славия, очаква се към тях да се присъедини и Локомотив Сф. По всяка вероятност другите два софийски тима Левски и ЦСКАсъщо ще подкрепят останалите. До момента се чака единствено отговор от пловдивските Локомотив и Ботев, които също привличат сериозна аудитория на мачовете си. При такава ситуацията телевизиите могат да се видят притиснати до стената заради отказа на водещите отбори.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).